Rast tržišta nosivih uređaja uslijed pandemije

Prema istraživanju tvrtke Canalys jedno od tržište koje neće biti pogođeno aktualnom pandemijom je ono nosivih uređaja koje će ove i iduće godine rasti

Matija Pavlić utorak, 3. studenog 2020. u 06:00

Prema istraživanju tvrtke Canalys, čini se kako jedno tržište ipak neće osjetiti negativne posljedice aktualne pandemije koronavirusa.

Riječ je o tržištu nosivih uređaja koje bi ove godine trebalo zabilježiti isporuke od ukupno 436,5 milijuna nosivih uređaja i true wireless slušalica tijekom ove godine, odnosno 558,3 milijuna nosivih uređaja i true wireless slušalica iduće godine. Glavna zvijezda tržišta bi trebale biti true wireless slušalice koje će iduće godine rasti za 39% na brojku od preko 350 milijuna isporučenih primjeraka.

Canalys ističe kako korisnici u vrijeme pandemije sve više brinu o svojem zdravlju pa se tu otvara prostor za tvrtke kao što su Xiaomi, Garmin i Fitbi koje nude svoje nosive uređaje, a u sportskim aktivnostima pomažu i true wireless slušalice tvrtki kao što su Apple, Samsung, Jlab i QCY.

Proizvođači nosivih uređaja prilagođavaju se aktualnoj situaciji pa u svoje uređaje ubacuju nove funkcionalnosti kao što je na primjer mjerenje zasićenja krvi kisikom u kombinaciji s odgovarajućim upozorenjima ukoliko nešto nije u redu.