TikTok po prvi puta objavio podatke o broju korisnika

Zahvaljujući parnici koju je ByteDance podnio protiv američkih vlasti poznato je koliko TikTok trenutačno ima korisnika kako na svijetu tako i na američkom tržištu

Matija Pavlić srijeda, 26. kolovoza 2020. u 00:50

Po prvi puta poznati su podaci koji se tiču broja korisnika sad već dobro poznate kineske aplikacije za kratke video isječke TikTok. I to zahvaljujući dokumentima koje je tvrtka ByteDance predala na sud (parnica protiv američkih vlasti).

Zahvaljujući upravo tim dokumentima moguće je izvući i približne podatke o broju korisnika kako na globalnom tako i na američkom tržištu (posebice zbog aktualnih zabrana na tom tržištu).

U srpnju TikTok je imao gotovo 690 milijuna mjesečno aktivnih korisnika, od toga više od 100 milijuna mjesečno aktivnih korisnika na američkom tržištu.

Za usporedbu o načinu rasta same aplikacije vrijedi spomenuti kako je u siječnju 2018. godine bilo 55 milijuna mjesečno aktivnih korisnika u svijetu i 11 milijuna na američkom tržištu.

Sama TikTok aplikacija je preuzeta više od 2 milijarde puta što je uspjeh kojim se mogu pohvaliti još samo starije i popularnije društvene mreže.