Izašao trailer za drugu sezonu serije The Boys

Najugodnije iznenađenje u svijetu serija o superherojima uskoro počinje s prikazivanjem druge sezone

Hrvoje Mostarac nedjelja, 19. srpnja 2020. u 07:00

The Boys (2019-) je serija o superherojima koja je mnoge iznenadila. U sklopu liste najboljih serija s kraja prošle godine o njoj smo pisali kao o priči u kojoj su superheroji negativci, što je čini uvelike različitom od ostalih superherojskih priča. Tvorci serije su Evan Goldberg i Seth Rogen koji su zaslužni i za seriju Preacher (2016-2019), te Eric Kripke poznat po serijama Supernatural (2005-2020) i Timeless (2016-2018). Serija je nastala prema istoimenom stripu Garta Ennisa i Daricka Robertsona, te je dostupna na Amazon Primeu kao jedna od njihovih gledanijih serija s 4.1 milijun gledatelja po epizodi u prvih deset dana od premijere.

U prvoj smo sezoni imali priliku vidjeti kakav je to svijet u kojem su superheroji iskvareni korporativnim interesima i marketinškim strategijama. Kao superzvijezde u središtu su priče sedam superheroja pod imenom The Seven. Sedmorka djeluje u sklopu korporacije Vought i najpoznatiji su među nekoliko stotina superheroja raspodijeljenih diljem SAD-a. Redove Sedmorke popunjavaju Homelander, Queen Maeve, A-Train, Black Noir, Translucent, The Deep i Starlight - superheroji s većinom tipičnim moćima kao što su superbrzina, supersnaga, nevidljivost, ispaljivanje lasera iz očiju i druge.

Ono što nije tipično su njihove osobnosti. Osim što robuju novcu i slavi, ispunjeni su kompleksima, perverzijama, nesigurnošću, sociopatskom razinom izostanka empatije i drugim manama. Mi vidimo sve ono što ne vide građani koji ih obožavaju kao slavne osobe. Uz sramotno ponašanje superheroja, njihove karakterne slabosti i hladnokrvna ubojstva, The Boys do kraja prve sezone ima i druge adute. Prvi je pozadinska priča iza njihovih supermoći - koja je bila i za očekivati već zbog činjenice da su superheroji prisutni samo u SAD-u - dok su drugi adut manipulacije kojima se superherojima želi dati i vojno-politička moć.

Takvim superherojima suprotstavlja se grupa civila koje predvodi Billy Butcher (Karl Urban) kao osvetnik koji im beskompromisno želi stati na kraj. S tim ciljem iskorištava superherojem izazvanu tragediju Hughiea Campbella (Jack Quaid) kako bi ga regrutirao. Inače pitomi Hughie se tako usred mirnog života najednom nađe u sukobu sa superherojima. Ipak, za razliku od Billyja Butchera, Hughie se zbog poznanstva sa Starlight (Erin Moriarty) ne odaje u potpunosti porivu za osvetom.

Prva sezona sadrži osam jednosatnih epizoda, a Izvrstan izbor glumaca i karakterizacija čine svakog lika prepoznatljivim i posebnim već nakon prvog pojavljivanja. Zbog ozbiljnijih tonova, urnebesnih trenutaka i crnog humora, te nadnaravnih moći i nasilja kojim serija obiluje, The Boys će cijeniti fanovi serija kao što su Watchmen (2019), Preacher (2016-2019) i American Gods (2017-).

Protekli smo tjedan imali priliku pogledati trailer za drugu sezonu u kojem nakon eksplozivnog kraja prve sezone vidimo našu grupu u bijegu od superheroja, ali i zakona. Djeluju izgubljeno i u panici sve do trenutka kad im Billy Butcher dolazi u spas, ili pak da ih povede u nove nevolje. Scena u kojoj Homelander laserima napada prosvjednika mogla bi značiti da će javnosti nepoznata nevaljalost Sedmorke napokon izaći na svjetlo dana.

Sedmorci se u drugoj sezoni pridružuje Stormfront, koju možemo vidjeti u prvom isječku. Drugi isječak nosi dobru vijest onima kojima je nedostajala gluma Giancarla Esposita (Gustavo Fring u serijama Breaking Bad i Better Call Saul). Naime izgleda da ćemo ga kao Stana Edgara, direktora Voughta, vidjeti više u drugoj sezoni; za razliku od tek jednog pojavljivanja u prvoj. Prve tri od osam epizoda druge sezone izlaze 4. rujna, a ostatak se prikazuje tjedno do 9. listopada. Ako je vjerovati napisima, unatoč tome što druga sezona još nije izašla, Amazon je već potvrdio treću.

Anketa Glasanje do 26.7.2020. Glasanje zatvoreno

Ukupni broj glasova: