Nova sezona Stranger Thingsa premašila je milijardu sati gledanja na Netflixu

Prvi dio četvrte sezone Stranger Thingsa izašao je krajem svibnja i oduševio gledatelje. Drugi dio stigao je nešto kasnije, 1. srpnja, te je nastavio u istom duhu

Matej Markovinović srijeda, 6. srpnja 2022. u 15:47
📷 Screenshot: YouTube/Netflix
Screenshot: YouTube/Netflix

Četvrta sezona popularnog Stranger Thingsa, postala je druga Netflixova serija koja je ikad premašila milijardu sati gledanja. Prvi na toj listi i dalje je južnokorejski Squid Game, o kojem se prošle godine nije prestajalo razgovarati.

Prema podacima koje je objavio Netflix, gledatelji su od izlaska nove sezone Stranger Thingsa proveli 1,15 milijardi sati gledajući seriju, dok je samo protekli vikend ta brojka iznosila 301 milijun. Serija je bila i u top 10 na platformi u 93 različite zemlje, a kako navode iz Netflixa, povećanje popularnosti doživjele su i prethodne sezone.

📷 Foto: Netflix
Foto: Netflix

Iako je riječ o svakako impresivnim brojkama, Netflixov sustav mjerenja i dalje je poprilično neobičan. Naime, kako prenosi The Verge, platforma prati koliko je serija gledana u prvih 28 dana nakon objavljivanja, ali te brojke uveliko variraju, ovisno o tome koliko je ukupno epizoda, koliko traju i tako dalje.

Epizode Stranger Thingsa traju preko sat vremena, što seriji već u startu daje mogućnost da se lakše smjesti na vrh Netflixove ljestvice. U svakom slučaju, neminovno je da riječ o seriji u koju je Netflix enormno uložio proteklih godina, što se na koncu i primijeti tijekom gledanja.