Twitter navodno radi na plaćenoj verziji Twitter Blue

Twitter Blue navodno donosi pogodnosti koje česti korisnici Twittera zahtijevaju već godinama tvrdeći da će im one pomoći u svakodnevnom korištenju platforme

Matej Markovinović ponedjeljak, 17. svibnja 2021. u 11:55

Izvršni je direktor Twittera, Jack Dorsey, još prošloga ljeta potvrdio da je tvrtka u „vrlo, vrlo ranim fazama“ istraživanja modela pretplate, a Jane Manchun Wong koja ima pozitivnu reputaciju otkrivanja novih značajki aplikacije, sada otkriva koliko će usluga pretplate koštati i kako će se zvati.

Naime, plaćena će se verzija zvati Twitter Blue, a koštat će 2,99 dolara mjesečno. Wong navodi da Twitter radi na stupnjevitom modelu pretplate, pa bi se premium doživljaj mogao razlikovati ovisno o plaćenom paketu. Pretplatnici bi tako trebali dobiti značajku poništavanja Tweetova, odnosno Undo Tweets i Collections značajku za razvrstavanje zabilježenih objava u datoteke.

Vijest o plaćenoj usluzi stiže nakon što je Twitter početkom mjeseca kupio Scroll, plaćenu uslugu koja uklanja reklame sa stranica s kojima surađuje. Wong je također navela da je bivši izvršni direktor Scrolla, Toy Haile, objavio da će se tvrtka integrirati u širu pretplatu Twittera kasnije ove godina, što bi moglo značiti da će pretplatnici na Twitter Blue biti oslobođeni i od oglasa na društvenoj mreži.

Twitter u zadnje vrijeme bilježi brojne promjene, pa su tako početkom mjeseca započeli testiranje „Tip Jar“ značajke koja omogućava korisnicima platforme da primaju ili šalju napojnice te da tako pomognu ili podrže rad pojedinih računa koje prate. Osim toga, od prošlog mjeseca Android i iOS korisnici Twittera mogu objavljivati slike u 4K rezoluciji.