Twitter omogućio korisnicima da dodaju upozorenja na pojedini sadržaj

Iako je nova značajka na Twitteru omogućila korisnicima da postave nekoliko upozorenja na pojedini sadržaj, kategorija za spoilere u filmovima ili serijama i dalje ne postoji

Matej Markovinović nedjelja, 27. veljače 2022. u 06:00

Twitter je krajem prošle godine testirao značajku koja omogućuje korisnicima da na videozapise i fotografije dodaju upozorenje za golotinju, nasilje ili osjetljivi sadržaj. Test je očito prošao i više nego zadovoljavajuće, jer je ova značajka sada dostupna svim korisnicima Twittera na iOS-u i Androidu.

Naime, korisnici mogu dodati upozorenje tako da prilikom učitavanja fotografije ili videozapisa kliknu na uređivanje te odaberu ikonu zastavice. Nakon toga, aplikacija će automatski ponuditi neke od već navedenih opcija, a svakako valja napomenuti da je na jednu objavu moguće dodati više upozorenja.

Baš kao što je to i prije bio slučaj, korisnici za otkrivanje sakrivenog sadržaja trebaju kliknuti na „Show“, a treba imati na umu i da nije moguće staviti upozorenje na tekstualni tweet. Kako prenosi The Verge, čini se da se upozorenja trenutno ne pojavljuju na embeddanim tweetovima ili u aplikacijama kao što je TweetDeck.

U svakom slučaju, riječ je o značajki koja će korisnicima pomoći da izbjegnu potencijalno uznemirujući sadržaj. Trenutno nije poznato hoće li se dodati još kategorija, ali kako zasad stvari stoje, twitteraši silno žele da se dodaju upozorenja za spoilere u filmovima i serijama.