Uskoro će se moći naplaćivati objave i stvarati grupe na Twitteru

Twitter je pokazao primjer gdje korisnik plaća 4.99 dolara za dodatni sadržaj.

Matej Markovinović petak, 26. veljače 2021. u 21:26

Twitter je najavio par velikih značajki: mogućnost korisnicima da naplaćuju svojim sljedbenicima pristup dodatnom sadržaju i sposobnost stvaranja te pridruživanja grupama prema određenim interesima, slično kao i na Facebooku, prenosi CBNC.

Nova značajka Super Follows omogućuje naplaćivanje za dodatni sadržaj poput bonus tweetova, pristup pojedinim grupama, pretplate na newsletter ili pružanje novčane podršku korisniku. Twitter to vidi kao dobru mogućnost da „obožavatelji“ izravno podrže njihove omiljene kreatore sadržaja.

Alati za izravno plaćanje kreatora postaju sve popularniji i važniji posljednjih godina. Tako je Patreon izuzetno uspješan, a druge platforme uključujući Facebook, YouTube i GitHub, također su pokrenule značajke izravnog plaćanja kreatora. Twitter je najavio značajke pretplate koje bi joj ponudile novi izvor prihoda, stoga se čini da će i oni uzeti dio kolača od Super Followsa.

Korisnici Twittera moći će izrađivati grupe pomoću nove značajke Communities. To će im omogućiti da pregledavaju objave isključivo usredotočene na određenu tematiku. Grupe bi mogle postati koristan alat na Twitteru za nove korisnike, upravo zbog otvorene prirode platforme zbog koje je početak pomalo otežan.