Apple pregovara s OpenAI-jem oko korištenja ChatGPT-a za iOS 18

Nakon pregovora s Googleom, čini se da je Apple prešao na OpenAI, a sve kako bi mogli koristiti njihov popularni chatbot za osnaživanje pojedinih AI značajki u nadolazećem iOS-u 18

Matej Markovinović ponedjeljak, 13. svibnja 2024. u 15:34
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Apple je u završnoj fazi pregovora s OpenAI-jem za korištenje ChatGPT-a za osnaživanje nekih AI značajki u nadolazećem iOS-u 18.

Prema izvoru The Informationa, Apple još ne želi službeno objaviti ovaj dogovor, jer postoji mogućnost da on još nije ni postignut. Navodi se da tehnološki gigant iz Cupertina još uvijek istražuje druge mogućnosti te da je ranije bio u pregovorima s Googleom oko korištenja njihovog Geminija.

No, kako prenosi GSM Arena, zanimljivo je da nedavno objavljene glasine sugeriraju da će Apple pokušati „ugostiti“ većinu AI značajki na svojem uređaju, dok će se za ostalo pobrinuti njihovi podatkovni centri. To će im, u teoriji, dati prednost nad konkurencijom u pogledu brzine i privatnosti.

Više detalja o nadolazećem iOS-u 18 s generativnim AI značajkama bit će objavljeno na Appleovoj godišnjoj konferenciji za developere koja se održava u lipnju.