Energetska neovisnost

Ovomjesečna tema broja daje odgovore na temeljna pitanja koja postavljaju oni koji tek istražuju što su to kućne solarne elektrane, kako funkcioniraju, tko ih može postaviti, kako do državnih poticaja ili bankarskih kredita, koliko to košta, i na kraju – koliko je takva investicija isplativa?

Miro Rosandić četvrtak, 31. ožujka 2022. u 06:00

Dvije godine nas je tlačila pandemija, pa je posredno došlo do dubinskog poremećaja u opskrbim lancima i dogodila se velika kriza poluvodičke industrije. Gospodarstvo diljem svijeta spašavalo se raznim državnim intervencijama, što je uz već spomenute nedaće, potaknulo rast inflacije. Na sve to nadovezao se bum cijena energenata (puno prije nego što je počeo rat u Ukrajini i uvođenje sankcija Rusiji). Sredinom zime za travanj je najavljeno povećanje cijena plina za građanstvo u Hrvatskoj, a pogonska goriva već su poskupjela i očekuje se da će sve to pratiti rast cijene električne energije.

Članak dostupan pretplatnicima

Kako bi mogao pročitati cijeli članak, moraš biti prijavljen na Bug.hr sa svojim podacima te imati status pretplatnika.

Bug 353 travanj 2022.

📢 5 godina jamstva

TOP!

KINGSTON

PC memorija, vanjski SSD te USB memorija prepoznate kvalitete po vrhunskim cijenama.

Od 39 kn Kupi


2-smjerni kompaktni zvučnik

FOCAL Super Bird

Zidna montaža (okomito i vertikalno), mogućnost podnog stalka, ABS kučište, 55Hz – 25kHz, 8 ohma, 15 - 150W, 90dB.

1.599 kn 1.999 kn Kupi

3-smjerni stereo zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE320

28 mm aluminijski visokotonac, izvrsne karakteristike disperzije zahvaljujući tehnologiji široke disperzije, 35Hz - 30kHz, 90dB, 8ohma.

12.799 kn Kupi