Disney+ uvodi reklame i tri razine pretplate, po uzoru na Netflix

Doznalo se kako će izgledati cjenovna struktura pretplate za streaming servis Disney+ nakon 1. studenoga. No, prije toga pokrenuli su promotivnu akciju u kojoj možete ponešto uštedjeti

Sandro Vrbanus nedjelja, 10. rujna 2023. u 21:11

Servis za streaming videa Disney+ krenut će stopama Netflixa, znamo to već nekoliko tjedana, pa će uvesti jeftiniju pretplatu potpomognutu reklamama, a poskupjeti onu standardnu. K tome, najavili su i povećanje strogoće kad je riječ o dijeljenju pristupa s prijateljima i obitelji. Prve promjene pretplatnici će vidjeti već do kraja ove godine, one vezane za cijene i pakete, dok bi plan s lozinkama s realizacijom mogao započeti sljedeće godine.

Prije poskupljenja – privremeno sniženje

Najave o poskupljenjima sada su dobile i konkretne datume i brojke. Trenutačno se Disney+ kod nas plaća 7,99 eura na mjesec ili 79,90 eura za jednokratno plaćanje godišnje pretplate i to je jedini paket u ponudi. Od 1. studenoga ponuda će biti proširena, pa će tako biti dostupne tri pretplatničke razine:

  • Za 5,99 eura mjesečno dobit će se pretplata Standard, podržana reklamama. U njoj će biti moguće gledati sadržaje u najvišoj rezoluciji od 1080p, na dva uređaja, bez mogućnosti preuzimanja za offline gledanje.
  • Za 8,99 eura mjesečno ili 89,99 godišnje nudit će se paket Standard, uz istu kvaliteta streama i broj uređaja, ali uz mogućnost preuzimanja sadržaja za gledanje bez povezivanja na Internet te bez reklama, kao i do sada.
  • Novi pretplatnički paket bit će onaj naziva Premium, u sklopu kojeg će se moći gledati sadržaji kvalitete do 4K UHD (+HDR), na četiri uređaja paralelno i uz mogućnost offline gledanja. Taj paket u Europi će koštati 11,99 eura mjesečno ili 119 eura godišnje.

Međutim, prije nego stupi na snagu nova cjenovna politika, Disney je za svoj streaming servis ponudio promotivnu akciju: do 20. rujna novi pretplatnici mogu prva tri mjeseca dobiti za samo 1,99 eura mjesečno. Postojeći pretplatnici trebali bi pripaziti nakon 1. studenoga i ručno odabrati plan koji žele plaćati. Spominje se, naime, da će automatski postojeće pretplate biti prebačene na najskuplju, Premium pretplatu, 4 eura skuplju nego do sada.

Napomenimo i da nove cijene za svaku pojedinu zemlju još nisu objavljene, pa je moguće da do studenoga dođe do određenih promjena za hrvatsko tržište. U tom slučaju, o tome ćemo vas pravovremeno izvijestiti.