HBO Max, streaming usluga bogata sadržajem kreće na proljeće

Televizijska kuća HBO pokrenut će sljedeće godine svoju novu video streaming uslugu kojom će konkurirati Netflixu, a već su im “ukrali” i ponešto sadržaja

Sandro Vrbanus srijeda, 10. srpnja 2019. u 16:13

Američka medijska kompanija WarnerMedia, inače u vlasništvu telekoma AT&T, kroz svoju podružnicu HBO pokrenut će početkom sljedeće godine novu OTT streaming uslugu, naziva HBO Max. Ova bi streaming platforma trebala biti oštra konkurencija Netflixu, ako je suditi prema najavi – u njoj su, naime, navedeni brojni sadržaji koje bi gledatelji trebali očekivati na HBO Maxu, a neki od njih dolaze upravo s Netflixa.

Vjerojatno najjači naslov koji je HBO "ukrao" je TV serija Prijatelji, za čija je prava na prikazivanje Netflix, samo za ovu godinu, platio 100 milijuna dolara. No, vlasnik serije je WarnerMedia, tako da će ugovor biti raskinut a Prijatelji će preseliti na novu platformu.

Usluga neće biti jeftina

Osim njih, kao aduti HBO Maxa spominju se još i legendarna serija Princ iz Bel Aira, Slatke male lažljivice, neizostavna Igra prijestolja, Sopranosi, Ulica Sezam, cijeli katalog DC Comicsa, kao i programi televizijskih kuća CNN, Cartoon Network, i drugih u vlasništvu istog medijskog koncerna. Kompanija će u HBO Max vjerojatno uklopiti i dosadašnju ponudu HBO-a koja se mogla streamati, kao i katalog sada dostupan kroz Cinemax kanale.

Iako točnih informacija za sada nema, govori se kako bi HBO Max trebao biti lansiran na proljeće s cijenom višom od Netflixa – mjesečno bi za ovaj paket trebalo izdvojiti 16-17 američkih dolara (105-110 kuna). Za pretpostaviti je da bi s ovako ambicioznim planovima, širokom ponudom i inače globalnom dostupnošću HBO-a, i novi streaming servis trebao biti dostupan u cijelom svijetu.