Što se gledalo na Netflixu u 2019.?

Netflix je objavio liste najgledanijih sadržaja u protekloj godini, nešto što inače ne čini, pa su one izazvale velik interes

Sandro Vrbanus srijeda, 1. siječnja 2020. u 18:00

Netflix inače podatke o gledanosti filmova i serija na svojem streaming servisu krije "kao zmija noge", no s krajem 2019. godine odlučili su podijeliti s javnošću neke osnovne podatke. U nizu tvitova objavili su top liste od po deset najgledanijih filmova, serija, dječjih emisija, dokumentaraca, stand-up nastupa i slično. Podaci se odnose na najveće Netflixovo tržište, Sjedinjene Američke Države.

Ono što se može primijetiti jest da su Netflixovi originalni sadržaji, koje su sami financirali i producirali, zabilježili iznimno dobre rezultate. Dostupni podaci kažu kako je samo u 2019. u takav sadržaj bilo uloženo oko 15 milijardi dolara, a ulaganje u vlastite filmove i serije ovoj se kompaniji u protekloj godini, čini se, isplatilo.

Najgledaniji film izdan 2019. godine na Netflixu bio je njihov "Murder Mystery" s Jennifer Aniston i Adamom Sandlerom u glavnim ulogama. Najgledanija serija iz prošle godine je ponovno Netflixov Stranger Things (3. sezona), najpopularniji dokumentarac bile su Ted Bundy Tapes, a najčešće gledani stand-up nastup imao je Dave Chapelle sa svojim novim showom Sticks & Stones.

Pri vrhu popisa najpopularnijih sadržaja našli su se još i prirodoslovni dokumentarac Our Planet, akcijski film 6 Underground s Ryanom Reynoldsom, mafijaška saga The Irishman Martina Scorsesea, te nedavno izdani hit The Witcher.