MrBeast objavio video "preživljavanja" sniman nedavno u Hrvatskoj

Najplaćeniji, najpraćeniji i najpoznatiji youtuber na svijetu nedavno je proveo tjedan dana u "napuštenom gradu" u Hrvatskoj, pa snimio avanturu koju će vidjeti deseci milijuna ljudi

Sandro Vrbanus nedjelja, 3. ožujka 2024. u 06:00
📷 Screenshot / YouTube / MrBeast
Screenshot / YouTube / MrBeast

Na kanalu koji trenutačno prati 242 milijuna ljudi, najpoznatiji i najbogatiji youtuber svijeta, Jimmy Donaldson, objavio je ove subote 17-minutni video "preživljavanja u napuštenom gradu". Nova avantura popularnog MrBeasta snimana je, ne u pravom napuštenom gradu, ali u zapuštenom odmaralištu Kupari kod Dubrovnika, za koje su rekli da ima "estetiku zombi apokalipse".

Kupari kao kulisa "napuštenog grada"

Napušteni hoteli, vile, bazeni i ostale građevine Kupara poslužili su kao kulisa za novi video, koji je već u prvim satima stigao do više od 10 milijuna pregleda. Okosnica radnje je "preživljavanje", sedam dana koje Donaldson i njegova ekipa moraju provesti bez ikakve infrastrukture, samo koristeći ograničene resurse koje su sa sobom ponijeli. U toj je ekipi bio i Mark Rober, bivši inženjer NASA-e i također poznati youtuber s 30 milijuna pretplatnika – pa će Hrvatska ovim videom sigurno dobiti prilično dobru vidljivost u svijetu.

Od same radnje videa gledateljima iz Hrvatske vjerojatno će biti zanimljivije uočavati zabavne detalje, poput grafita (znakove Hajduka, hrvatsku zastavu i razne lokalne poruke na našem jeziku nemoguće je ne primijetiti). Osim toga, kada je video sniman prošloga mjeseca, Dubrovački dnevnik je pisao je o tome da su neki od članova ekipe pili vodu s tamošnjeg izvora pa se od nje razboljeli. Taj incident u videu nije prikazan, ali je zbog nestašice vode na setu dvoje članove ekipe ranije poslano doma – tako da je očito nekih logističkih problema bilo.

Točna lokacija snimanja u videu se ne spominje, iako MrBeast u jednom trenutku priča o tome kako je hotelski kompleks bio pogođen ratom, pa napušten desetljećima, prikazujući i stare slike te razglednicu na kojoj piše "Kupari" – znatiželjni gledatelji lako će, dakle, izguglati mjesto snimanja.