HTC Vive predstavio paket proizvoda i usluga za poslovne korisnike

HTC VIVE predstavio je iskustvo virtualne stvarnosti za poslovne korisnike, uključujući i novu platformu, nov hardver i nov softver za komercijalnu uporabu

Sandro Vrbanus petak, 9. studenog 2018. u 14:07

HTC je predstavio iskustvo virtualne stvarnosti za poslovne korisnike, uključujući i novu platformu, nov hardver i nov softver, koji su dostupni isključivo za komercijalnu uporabu. Uz ovo rješenje, koje pokreće mobilna VR platforma Qualcomm Snapdragon 835 Mobile, poslovni korisnici mogu stvarati i surađivati sa svojim zaposlenicima i korisnicima na potpuno nov i učinkovit način.

Vive je tako pokazao novi portfelj proizvoda: VIVE FOCUS, novi, samostalni naglavni zaslon (HMD – Head Mounted Display) za poslovne korisnike; VIVE WAVE VR SDK, otvorenu VR platformu za programere koji će stvarati sadržaje za samostalne uređaje; te Vive Sync, korporativni alat za kolaboraciju.

Vive Focus

Kroz Vive Focus, Vive nudi samostalno VR iskustvo dostupno tvrtkama. Po ovom predstavljanju, Vive Focus će biti dostupan u 37 zemalja diljem svijeta. Vive Focus pokreću platforma Vive Wave te sadržaj VIVEPORT, samostalne naglavne jedinice za tvrtke koje žele potpuno mobilno VR iskustvo. Vive Focus nudi kombinaciju snage i prenosivosti, kao i visoku rezoluciju grafike na samostalnim naglavnim jedinicama, bez potrebe za korištenjem računala. Uređaj ima i ugrađene zvučnike te autonomiju do tri sata aktivne uporabe s jednim punjenjem.

Vive Wave

Novi Vive Wave VR SDK nudi otvoreno sučelje, omogućuje interoperabilnost među brojnim mobilnim VR naglavnim jedinicama i opremom, uz Viveport za univerzalnu distribuciju i prodaju za sve uređaje Vive Wave. Ovime je programerima VR sadržaja omogućen učinkovitiji razvoj, prijenos i objavljivanje sadržaja, kao i znatno širi doseg do potencijalnih klijenata na različitim VR naglavnim setovima.

Vive Wave HTC predstavlja kao korak naprijed u povezivanju visoko fragmentiranog mobilnog VR tržišta i programerima omogućuje sadržaje za zajedničku platformu i prodaju putem različitih dobavljača hardvera.

Shadow Creator se pridružuje platformi Vive Wave

Platforma Vive Wave dobila je i Shadow Creator kao svog najnovijeg hardverskog partnera. Shadow Creator stvara Shadow VR, integrirani naglavni ekran s podrškom za 6DoF kontrolere, koji ima inovativnu funkcionalnost, mogućnosti i nevjerojatne performanse. Uređaj će diljem svijeta biti predstavljen 11. studenog.

Shadow VR all-in-one naglavni zaslon HMD opremljen je mobilnom VR platformom Snapdragon 835 Mobile te Fresnel ultratankom optičkom lećom, koristi vlastiti hologramski 3D UI Blue Cat te 6DoF mogućnosti. 2K (2560x1440) HD ekran korisnicima donosi čišću i realističniju sliku, a stereo dual zvučni efekt VR iskustvo čini još realističnijim. Shadow VR je opremljen vlastitim 6DoF kontrolerima, koji koriste visoko precizni žiroskop u devet osi, ray tracing te raspored tipki kompatibilan s većinom današnjih VR kontrolera. 

Vive Sync

Povrh svega navedenoga Vive je predstavio i Vive Sync, novu aplikaciju za VR suradnju i sastanke, razvijenu posebno za poslovne korisnike koji koriste paket usluga Vive Enterprise. Vive Sync je intuitivan kolaboracijski alat koji interni timovi koriste za sastanke u virtualnom prostoru, što poboljšava komunikaciju i produktivnost tvrtki i organizacija, poručuju iz HTC-a.