Modne revije u metaverzumu? Patent već postoji

Modna kuća Victoria's Secret, poznata po ženskom donjem rublju i nekada nadasve atraktivnim modnim revijama, zaštitila je novu marku, Pink, koja će stvarati odjeću i modne dodatke za virtualni svijet

Sandro Vrbanus nedjelja, 20. veljače 2022. u 12:19

Bio metaverzum budućnost Interneta i društvenih mreža ili ne, sada već vidimo da se u tom virtualnom svijetu zauzimaju početne pozicije. Tako neki već kupuju virtualne nekretnine, parcele, jahte i slične vrijednosti, Luka Modrić prodaje virtualne dresove sa svojim imenom, a nedavno se doznalo i kako će se u metaverzumu vjerojatno moći kupiti i – virtualno donje rublje, odjeća i modni dodaci.

Naime, u javnost je dospjela informacija o patentu koji je prijavila modna kuća Victoria's Secret. Oni su svoju marku za mlade, Pink, ovim patentom zaštitili za korištenje u virtualnom svijetu. Iz tog razloga neki već nagađaju da bi se nova izdanja njihovih atraktivnih modnih revija, inače ukinutih 2019. godine, mogla odvijati upravo u virtualnom okruženju.

Donje rublje na blockchainu

Victoria's Secret planira u digitalnom 3D svijetu prodavati virtualna dobra zasnovana na blockchainu i pametnim ugovorima, stoji u patentu. Proizvodi koje će oni tamo nuditi uključivat će donje rublje, odjeću, obuću, modne dodatke i srodne proizvode. Osim prodaje tih linija proizvoda, marka planira u metaverzumu otvarati i virtualne trgovine svojih proizvoda, ali i raznih sadržaja namijenjenih zabavi, koji uključuju fotografije, slike, video zapise, i slične materijale za korištenje na virtualnim modnim revijama.

Ova modna kuća nije prva koja se dosjetila ovako nečega. Naime, slične su patentne prijave ranije predali Nike i Adidas, također štiteći svoje registrirane znakove u virtualnom svijetu.