Luka Modrić izdaje liniju vlastitih NFT-a

Nezamjenjivi digitalni tokeni sve se češće vežu, osim umjetnosti, i uz sport. Najbolji hrvatski nogometaš u ovu priču ulazi sa svojom linijom NFT-a koja će biti lansirana 17. veljače

Sandro Vrbanus utorak, 15. veljače 2022. u 06:00

Hrvatski nogometni savez ima svoj digitalni token VATRENI, fan tokene imaju nogometni klubovi poput Dinama, a u priču s kriptoimovinom ovoga će se tjedna uključiti i najbolji hrvatski nogometaš – Luka Modrić. Osvajač Zlatne lopte, nagrade The Best, osvajač 4 Lige prvaka i finalist Svjetskog nogometnog prvenstva na platformi ethernity.io ovoga će tjedna izdati liniju vlastitih nezamjenjivih digitalnih tokena (NFT-a).

Dresovi za metaverzum

Modrić će ovime proslaviti svoje nogometne uspjehe i ponuditi ih zainteresiranim kolekcionarima u obliku autentificiranih NFT-a. "Digitalna umjetnost je budućnost", kaže Modrić u najavi svoje serije NFT-a. Poručuje kako svoje digitalne tokene posvećuje svim navijačima koji su ga podržavali tijekom karijere.

Za sada ne znamo kako će njegovi NFT-i izgledati, ali neke naznake možemo vidjeti u njegovoj novoj objavi na društvenim mrežama. Osim kolekcionarskih tokena, najava ističe da će se u ovoj seriji moći kupiti i nosivi predmeti namijenjeni metaverzumu, a kako se čini riječ je o virtualnim Modrićevim dresovima s brojem 10 i oznakama platforme Ethernity kao i s prepoznatljivim kvadratićima hrvatske nogometne reprezentacije.

Trenutačno su u tijeku predbilježbe za Modrićevu kolekciju.