PewDiePie premašio 100 milijuna pretplatnika

Poznati švedski YouTuber ovoga je vikenda dostigao stotinu milijuna pretplatnika na svojem kanalu, postavši tako prva osoba u povijesti kojoj je to uspjelo

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 26. kolovoza 2019. u 06:00

Iako je prije nešto manje od tri mjeseca izgubio višemjesečnu "bitku" s indijskim glazbenim kanalom T-Series, u kojoj su Indijci prvi premašili 100 milijuna pretplatnika, švedski YouTuber PewDiePie ovoga je vikenda također ostvario ovaj cilj. Punim imenom Felix Arvid Ulf Kjellberg, 29-godišnji PewDiePie tako je postao prva osoba čiji je YouTube kanal zabilježio 100 milijuna subscribera.

U istom se tjednu, nekoliko dana ranije, ovaj poznati kreator video sadržaja oženio za svoju dugogodišnju djevojku Marziu Bisognin (sada Kjellberg), također bivšu YouTubericu – tako da zasigurno ovih dana ima razloga za slavlje.

Inače, PewDiePie je prošlu godinu završio kao deveti najplaćeniji YouTuber na svijetu. Procijenjeno je da je tijekom 2018. od svojih videa kroz monetizaciju i sponzorstva zaradio 15,5 milijuna dolara. Njegovi su video sadržaji do sada pregledani gotovo 23 milijarde puta.

"Kralj YouTubea" se još nije oglasio oko postizanja rekordnog broja pretplatnika za jednu osobu na ovom servisu, a najnoviji video na njegovom kanalu onaj je – sa svadbene ceremonije održane u Londonu prošloga ponedjeljka.