Domaći Lego projektant uhvatio se i Rimčevog Concepta_One

Zagrepčanin Vibor Cavor na platformu LEGO Ideas prijavio se ovoga puta s modelom električnog superautomobila Rimac Concept_One u Lego izvedbi i traži vašu podršku

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 19. listopada 2020. u 13:10

Prošle jeseni pisali smo o Zagrepčaninu Viktoru Cavoru koji se tada bio prijavio na Lego Ideas sa svojim modelom konceptnog superautomobila Colide Sprint. Za isti se i dalje može glasati na ovoj stranici, gdje je skupio nešto preko 3.800 glasova podrške. Da bi Lego razmotrio projekt i potencijalno napravio set kockica koji će ući u serijsku proizvodnju i prodavati se diljem svijeta, potrebno je prikupiti 10.000 glasova.

Cavor nam se sada javio s novim projektom, nastalome nakon tri mjeseca rada i oko 1.800 komada kockica – a to je Lego inačica prvog hrvatskog superautomobila Rimac Concept_One. Ideju je dao prijatelj (a možda i netko s Bug Foruma?), a izbor za ovog domaćeg Lego entuzijasta zaista nije bio težak – već je, naime, slagao modele automobila, a i sam živi tek 15 minuta od Svete Nedelje gdje mu "u susjedstvu" nastaje ovakav automobil u punoj veličini.

Lego Concept_One realističan je koliko god to može biti, ima maksimalnu funkcionalnost u smislu pomičnih dijelova, a čak se i pogonski sklop može iz njega izvaditi i prezentirati zasebno – baš kao što to ponekad čine i u Rimac Automobilima. Uz automobil dolazi i Lego stanica za punjenje strujom, tu su i Rimac logotipi i sve potrebno da bi automobil bio prepoznatljiv na prvi pogled.

Glasanje je naravno besplatno, potrebna je (za prvi puta) samo kratka registracija koja se sastoji od unosa datuma rođenja i mail adrese na koju stiže kod za verifikaciju. Dopada li vam se ovaj model, utrošite minutu vremena i dajte mu podršku na stranici Lego Ideas. Projekt glasove prikuplja još preko 400 dana, u nadi da će ih "uhvatiti" 10 tisuća i tako prinijeti ovaj projekt pozornosti nadležnih u Legu.