Južnokorejski softverski inženjer podigao spomenik Internet Exploreru

Internet Explorer odigrao je važnu ulogu u karijeri južnokorejskog softverskog inženjera, koji mu je radi toga podigao – nadgrobni spomenik

Matej Markovinović subota, 18. lipnja 2022. u 22:44
📷 Screenshot: YouTube/Reuters
Screenshot: YouTube/Reuters

Internet Explorer, najpopularniji preglednik za preuzimanje drugih internetskih preglednika, službeno je otišao u povijest 15. lipnja. Iako je njegovo mjesto već odavno zauzeo Edge, čini se da se neki teško opraštaju od jednog od najomraženijih programa za surfanje internetom.

Jedan od takvih nostalgičara, upravo je Jung Ki-young, južnokorejski softverski inženjer, koji je otišao korak dalje i Internet Exploreru podigao ni više ni manje nego – nadgrobni spomenik. Kako prenosi Reuters, nostalgičnog je softveraša ovaj pothvat koštao oko 330 dolara, a navodi se da je čak imao i spomen-obilježje u gradu Gyeongju.

„Bio je dobar alat za preuzimanje drugih preglednika“, stoji na nadgrobnom spomeniku ispod prepoznatljivog Explorerovog logotipa.

📷 Screenshot: YouTube/Reuters
Screenshot: YouTube/Reuters

Jung je naveo kako je Internet Explorer odigrao veliku ulogu u njegovoj poslovnoj karijeri, jer je ipak bilo riječ o pregledniku koji se u južnokorejskim državnim uredima i bankama najčešće koristio.

„Žao mi je što je otišao, ali neće mi nedostajati. Njegovo je umirovljenje, za mene, dobra smrt“, zaključio je Jung.

📢 5 godina jamstva

TOP!

KINGSTON

PC memorija, vanjski SSD te USB memorija prepoznate kvalitete po vrhunskim cijenama.

Od 39 kn Kupi


2-smjerni kompaktni zvučnik

FOCAL Super Bird

Zidna montaža (okomito i vertikalno), mogućnost podnog stalka, ABS kučište, 55Hz – 25kHz, 8 ohma, 15 - 150W, 90dB.

1.599 kn 1.999 kn Kupi

3-smjerni stereo zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE320

28 mm aluminijski visokotonac, izvrsne karakteristike disperzije zahvaljujući tehnologiji široke disperzije, 35Hz - 30kHz, 90dB, 8ohma.

12.799 kn Kupi