Međunarodna svemirska postaja od Lego kockica poletjela u stratosferu

Kako bi najavili skoro lansiranje Lego seta kojim se slaže replika Međunarodne svemirske postaje, njihova marketinška ekipa osmislila je pravo lansiranje makete

Sandro Vrbanus četvrtak, 23. siječnja 2020. u 06:00

Prvoga dana veljače Lego će u prodaju pustiti svoj novi set kockica inspiriran NASA-inim znanstvenim postignućima. 864 kockice u setu sretni će vlasnici moći složiti u detaljnu repliku Međunarodne svemirske postaje, na čijoj su izradi sudjelovali i NASA-ini stručnjaci kako bi ista bila što vjernija.

Kapsule, aktivni moduli, pokretna robotska ruka, prilagodljivi solarni paneli, Space Shuttle, pa čak i – maleni Lego astronauti, sve to uključeno je u set čija će cijena biti 70 dolara.

Kako bi Lego replici ISS-a omogućili da se i sama okuša u letu na visinama, marketinška ekipa danske kompanije složila je jednu svemirsku postaju, zakačila je na balon i poslala u stratosferu. Cilj projekta je bio približiti ovaj model pravoj postaji, kažu iz Lega u videu koji su podijelili na društvenim mrežama.

I ova je ideja, kao i neki vrlo zanimljivi Lego setovi ranije, stigla s portala Lego Ideas na kojem entuzijasti iz cijelog svijeta prijavljuju svoje kreacije. Njemački inženjer Christoph Ruge osmislio je dizajn koji je kasnije Legova ekipa unaprijedila. ISS od legića sada je modularan, može mu se mijenjati konfiguracija, pa se vlasnici ovog seta mogu zabavljati i prilagođavati izgled svojeg modela pravom ISS-u koji orbitira oko Zemlje.