Novi život starog Maca

Tvrtka GTO dala je novi život starom Macu Pro iz prve generacije – dva takva modela pretvorila je u klupu zanimljivog dizajna

Stjepan Bilić subota, 27. listopada 2018. u 07:00

Tvrtka GTO Desings dala je novi život starom Macu Pro iz prve generacije (nasljednik Power Maca G5). Dva takva modela umjesto hardverske nadogradnje komponentama dobila su nadogradnju u vidu drveta čime je nastala klupa zanimljivog dizajna.

Kako stoji na službenim stranicama tvrtke drveni dio klupe načinjen je od američkog crnog oraha. Službeni naziv klupe je Mac G5 Bench i dugačka je 200 centimetara, široka 47,5 centimetara i visoka 52 centimetara. Težina je također pozamašna – 58,5 kilograma. Inače kao što je vidljivo iz priloženih fotografija GTO je prilikom izrade vodio računa o detaljima. Drvo je tako idealne debljine i zaobljenosti kako bi se uklopilo s visinom i dizajnom ručki na kućištu.

Svaka klupa se izrađuje tek po narudžbi, a izrada traje do šest tjedana. Razlog tomu je što GTO-ovi žele ima dovoljno vremena za pronalazak očuvanih kućišta koje će potom upotrijebiti za izradu klupe. Naime, zadnji model Maca Pro prve generacije predstavljen je sada već pomalo davne 2012. godine, pa je ovakvih kućišta (u dobrom stanju) sve manje na tržištu.

Za kraj nam ostaje još samo navesti cijenu – 1.995 funti, što bi u kunama bilo oko 16.181 kunu. Budući da se tvrtka nalazi u Velikoj Britaniji na ovu cijenu je potrebno dodati još i poštanske troškove.