Ovaj iPhone 14 Pro dolazi s ugrađenim Rolexom, a cijena mu je – 'boli glava'

Kako učiniti iPhone 14 Pro još skupljim? Ugradi u njega Rolex Daytonu. Iako se čini kao šala, to je upravo napravila ruska tvrtka za luksuzne preinake uređaja, Caviar

Matej Markovinović ponedjeljak, 31. listopada 2022. u 19:00

Iako iPhone 14 Pro i Pro Max već u startu nisu jeftini mobiteli, ruska tvrtka za izradu luksuznih preinaka višestruko je „podebljala“ njihovu cijenu. To su, naime, postigli predstavivši Appleove trenutno najjače mobitele s ugrađenom Rolex Daytonom (Ref: 116508) i instrument pločom retro trkaćeg automobila.

„Rolexov sat nije samo dodatak iPhoneu, već je dio i umjetničke kompozicije koja odaje počast povijesti Rolex Daytona kolekcija. Kućište mobitela izrađeno je u stilu trkaćih automobila iz 1930-ih, poput Campbellovog Blue Birda, koji je postavio svjetski rekord u brzini na Daytona stazi“, navodi Caviar na službenoj stranici.

Rolex Daytona u ovom iPhoneu napravljena je od žutog zlata i osam dijamanata. Instrument ploča, koja služi samo za dekorativne svrhe, sadržava brzinomjer, pokazivače ulja i goriva te je „oblivena“ 18-karatnim zlatom i oslikana emajlom za nakit. Kako bi se cijela atmosfera zaokružila, na dnu mobitela nalaze se i zlatni prekidači iz trkaćeg automobila.  

Za ovaj luksuzni iPhone potrebno je izdvojiti čak 133.670 dolara. Riječ je, dakle, o luksuznoj preinaci koja svakako nije za šire mase, što među ostalom dokazuje i činjenica da je napravljena u svega tri komada.