Pivo i video igre dobro se slažu

Američka pivovara Miller izradila je Cantroller – bežični kontroler za igranje video igara smješten u limenku piva

Sandro Vrbanus nedjelja, 16. lipnja 2019. u 13:00

Miller Brewing Company, pivovara smještena u američkoj saveznoj državi Wisconsin, u marketinške je svrhe izradila kontroler za video igre smješten u kućište – limenke piva. Proces dizajna i izrade je, kažu, trajao tri mjeseca, a sve je urodilo plodom: prvim funkcionalnim kontrolerom ovog oblika.

Cantroller je bežični kontroler s baterijom autonomije oko 3 sata, puni se putem micro-USB priključka, a povezuje se s računalima putem Bluetooth low energy veze. Kompatibilan je s macOS-om i Windowsima, a partnerstvo sa Steamom donosi mu i kompatibilnost s brojnim igraćim naslovima. Ugrađena je i opcija haptičkog feedbacka pa će se limenka u ruci igrača moći i zatresti prema potrebi.

Tipke na Cantrolleru standardne su kao i kod većine ostalih konotrolera (A, B, X, Y, Gore, Dolje, Lijevo, Desno, Start, Select), a jedino na što će se trebati navikavati jest oblik. No, oni naviknuti na držanje limenke piva u ruci vjerojatno s time neće imati problema.

Miller je izradio tek 200 komada i podijelio ih u sklopu nagradnog natječaja na prošlotjednoj konferenciji E3, pa je vjerojatno kako će Cantroller ostati tek igračka za odabrane ljubitelje igre i piva.