Pobjednik reality showa Space Hero dobit će put u svemir

U Hollywoodu se sprema snimanje novog televizijskog formata u kojem će se diljem svijeta tražiti kandidati, a pobjednik će dobiti nagradni boravak na Međunarodnoj svemirskoj postaji

Sandro Vrbanus nedjelja, 20. rujna 2020. u 06:00

Mediji specijalizirani za praćenje zbivanja u središtu svjetske filmske i TV industrije, Hollywoodu, javljaju kako će uskoro početi snimanje novog reality showa kakav do sada nije viđen. Naime, pozornost javnosti koju je dobio SpaceX nedavnim lansiranjem ljudi o orbitu, prvi puta s američkog tla i američkom letjelicom nakon 2011. godine, privukla je i interes producenata iz TV industrije. Oni su se odmah primili posla i osmislili novi format TV emisije.

Reality show Space Hero bit će TV emisija bez fiksnog scenarija u kojoj će se diljem svijeta, među običnim ljudima iz svih područja života, tražiti kandidati koji vole svemir i svemirska istraživanja. Svi oni koji budu izabrani u ovaj show imat će priliku boriti se za najvrjedniju nagradu u povijesti reality televizije. Pobjedniku Space Heroa će biti osigurano mjesto na svemirskoj misiji koja će otputovati na Međunarodnu svemirsku postaju 2023. godine.

Najskuplji reality show u povijesti

Odabrani kandidati morat će proći dugotrajne i opsežne treninge te testiranja fizičke, mentalne i emocionalne izdržljivosti, nužnih preduvjeta za svemirsko putovanje i boravak na ISS-u. Plan producenata je da finalna epizoda ovog realityja bude emitirana uživo u cijelom svijetu, kao i da gledatelji imaju priliku svojim glasovima odabrati kandidata koji najviše zaslužuje svemirsku avanturu.

Osim samog odabira kandidata, show bi uživo pratio i lansiranje, kao i boravak pobjednice ili pobjednika na ISS-u u trajanju od 10 dana uz profesionalne astronaute. Za prijevoz svemirskog turista iz ovog showa bili bi zaduženi Boeing ili SpaceX, koji bi naplatili 90, odnosno 50 milijuna dolara za lansiranje jedne osobe u orbitu. Samim time ova emisija ponudit će najveću nagradu pobjedniku u jednom reality showu ikada, a postat će i jedna od najskupljih TV produkcija ikada. Dakako, ako se planovi producenata realiziraju.

O partnerstvu navodno već pregovaraju i s NASA-om, te streaming platformama i partnerskim televizijama u cijelom svijetu koje bi prenosile serijal Space Hero.