Pokémon Sleep, igra u kojoj skupljate Pokémone – dok spavate

Uz lansiranje nove mobilne igre, Nintendo je najavio da će u prodaju pustiti i gadget za ljubitelje Pokémona, tracker za bolji san i skupljanje džepnih zvijeri tijekom spavanja

Sandro Vrbanus četvrtak, 2. ožujka 2023. u 15:08

Nintendo je najavio da će ove godine proširiti svoju ponudu mobilnih igara iz Pokémon franšize, ali i da će i ljubiteljima te igre, i svega vezanoga uz nju, priuštiti sasvim novo iskustvo. Pokémon Sleep bit će jedinstvena mobilna igra, koju će se "igrati" tijekom spavanja. Njezin gameplay jednostavan je: igrače se potiče da odrede vrijeme kada će ići spavati i kada se žele probuditi, potom legnu u krevet, a svoj mobitel, s aktiviranom igrom Pokémon Sleep, smjeste pored jastuka.

Spavanjem zaradite Pokémone

To je otprilike sve što za početak treba učiniti. Prednosti takvog odlaska na spavanje je, kažu, činjenica da ćete se veseliti buđenju. Zašto? Zato što ćete ujutro dobiti nagradu u obliku manje ili veće družine Pokémona na svojem zaslonu, okupljene oko glavnog "spavača", Snorlaxa. Količina virtualnih će zvjerki biti u skladu s kvalitetom sna koju ste tijekom noći postigli, odnosno kako ju je zabilježio vaš mobitel.

Svaki od Pokémona, koje će igrači na ovaj način otkrivati, imat će drugačije karakteristike sna, a zadatak će ponovno biti – skupiti ih sve.

Pokémon GO Plus +

Istraživanje navika i kvalitete sna, u društvu Pokémona, bit će još jednostavnije uz novi gadget, koji su u Nintendu također najavili ovoga tjedna. Njegovo je ime Pokémon GO Plus +, a zapravo je riječ o sleep trackeru, uređaju koji prati pokrete osobe u krevetu i time mjeri kvalitetu sna. Maleni se "pak" prepoznatljivog izgleda aktivira pritiskom na središnju tipku, a potom ga je potrebno, kao i mobitel, postaviti u blizini jastuka.

Osim praćenja sna, malena će "Poké-lopta" spavača-igrača moći i probuditi u zadano vrijeme, i to korištenjem glasa Pikachua.

Mobilna igra Pokémon Sleep bit će lansiran u gotovo cijelom svijetu ovoga ljeta, a gadget Pokémon GO Plus + najavljen je za 14. srpnja.