Pregled najzabavnijih tech-igračaka s New York Toy Faira

Na ovoga tjedna održanom njujorškom sajmu igračaka sudjelovalo je preko tisuću izlagača, a mi smo odabrali nekoliko najzabavnijih novih igračaka koje su predstavili

Sandro Vrbanus nedjelja, 25. veljače 2018. u 07:00

New York Toy Fair je poslovni sajam na kojem se okupljaju proizvođači i trgovci igračaka, te na kojem se predstavljaju noviteti za tekuću godinu. Ovogodišnje izdanje ovog sajma završeno je prije nekoliko dana, na njemu se predstavilo preko 1.000 izlagača s novim akcijskim figurama, društvenim igrama, ali i tehnološkim novotarijama iz industrije zabave. Izdvojili smo najzanimljivije od njih.

Hot Wheels Augmoto AR Racing: utrkivanje pravim autićima po stazi poboljšano iskustvom proširene stvarnosti koje pretvara igranje u sasvim novi doživljaj. Staza i dva autića koštaju 120 dolara, a za AR iskustvo potrebno je imati i posebnu aplikaciju te iPad "kroz" koji se doživljava pravo iskustvo utrkivanja.

Lego Kessel Run Millennium Falcon: set Lego kockica od 1.414 komada koštat će 170 dolara jednom kada u travnju stigne u trgovine. Set uključuje interaktivni Millennium Falcon iz nadolazećeg filma "Solo: A Star Wars Story", dakako iz serijala Ratovi zvijezda, u ranijem, bijelom, izdanju. Osim svemirskog broda u setu je i sedam figura popularnih likova iz filma što će ljubitelji franšize zasigurno cijeniti.

Air Hogs Supernova: maleni dron primjeren i siguran za djecu kojim se upravlja pokretom, odnosno gestama ruku. Igračku se lansira iz ruke i potom njezini senzori prate pokrete i pokreću je prema vašim željama, što omogućava vrlo zabavne načine igranja s letjelicom. Na tržište stiže u kolovozu po cijeni od 40 dolara.

Turning Mecard: igra koja uključuje karte i "transformerse" koji se jednim pokretom pretvaraju iz automobila u robote. Ne znamo koliko je gameplay zabavan, ali koncept svakako izgleda atraktivno. Cijena? Od 15 do 50 dolara ovisno o veličini kompleta.

PowerUp Dart: motoriziranje papirnatih aviona pojavilo se kao koncept prije više od tri godine, a lani je projekt uspješno financiran na Kickstarteru. Sada su motori za papirnate avione, kontrolirani mobilnom aplikacijom, konačno dostupni i u slobodnoj prodaji. Cijena osnovnog modela je čak 99 dolara (s popustom).

Nerf N-Strike Elite Infinus: za djecu i one koji se tako osjećaju stiže najnovija Nerf automatska strojnica. Treba li reći išta više? Cijena: 70 dolara, početak prodaje na jesen.

SeeMeez Holographic Pets: odavno poznata tehnika prikazivanja "holograma" pomoću plastične piramide i običnog zaslona telefona u ovom je slučaju iskorištena za projiciranje virtualnog ljubimca. Digitalne ljubimce može se hraniti, igrati se s njima i slično, a moguće je izraditi i vlastiti lik, primjerice snimanjem samog sebe u 3D. Nije mnogo, ali čovjeka veseli. Cijena: već od 10 dolara.

Marvel Hero Vision Iron Man AR: naglavni uređaj za proširenu stvarnost koji izgleda poput Iron Manove kacige. I sami možete postati dio Avengersa za 50 dolara i početi razvaljivati virtualne zlikovce po vlastitom domu. Dakako, nije riječ o samostalnom AR setu nego se za virtualizaciju brine umetnuti mobitel s najmanje Androidom 5 ili iOS-om 6 (bez ARKita), pa ne očekujte čuda.

3Doodler Start Robotics Pen Set: olovka za crtanje u tri dimenzije prodaje se od prošle godine, a sada je dobila i napredni set koji djeci omogućava da "nacrtaju" prave robote, pri čemu upoznaju odnovne principe inženjerstva, robotike i fizike. Ova fantastična STEM igračka u prodaju će u svibnju po cijeni od 60 dolara.

 3-smjerni podni audiofilski zvučnici

FOCAL Aria 926

Klasičan i moderan dizajn, 45Hz - 28kHz, točka niske frekvencije 6 dB 37Hz, 91.5dB, 8 ohma, 40 - 250W.

18.999 kn Kupi

2-smjerni bookshelf zvučnici

MONITOR AUDIO SILVER 50

Snažan zvuk s impresivnim razmjerom i dinamikom, 100 W RMS, 52 Hz – 35 kHz, 8 ohma, 87 dB, 40 – 100 W, HiVe II sustav priključaka.

4.399 kn Kupi