Svakako pogledajte parodiju "svemogućeg" humanoidnog robota koji ne želi pucati na ljude

Vjerojatno ste ovih dana vidjeli video vrlo sposobnog robota koji navodno može zamijeniti vojnike. Ako niste, pogledajte ga ovdje – uz napomenu da se radi o vrlo dobroj CGI manipulaciji

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 28. listopada 2019. u 21:01

S vremena na vrijeme ostanemo zapanjeni mogućnostima naprednih robota koje kroz zanimljive video isječke prezentira kompanija Boston Dynamics. Posljednji od njih, za slučaj da ste propustili, bio je onaj u kojem je njihov robot Atlas prilično impresivno izveo cijelu jednu gimnastičku vježbu na parteru.

No, Internetom isto tako povremeno kruže i parodije na ove snimke, a proizvodi ih kompanija specijalizirana za vizualne efekte Corridor Digital, pod nazivom Bosstown Dynamics. Umjesto da se hvale dostignućima u robotici, ova ekipa se hvali svojom umješnošću u CGI specijalnim efektima – pa tako stvaraju scene u kojima njihov "robot" zamjenjuje ljude. U prošloj epizodi o kojoj smo pisali prikazano je kako "robot uzvraća udarac", tj. otima se kontroli i napada ljude.

CGI robotski vojnik

Glavni akter novog videa je CGI robot koji "može zamijeniti vojnike". Vidimo ga kako puca iz raznih oružja, trenira borbu prsa o prsa, i općenito prolazi kroz nekoliko zabavnih situacija u kakvima bi se našli i vojnici na obuci – sve s dozom humora.

Animatori iz Corridor Digitala transparentni su oko toga da se radi o vizualnim efektima izrađenima računalima. No, na društvenim mrežama, čini se, nisu svi baš shvatili o čemu je riječ pa neki dijele taj video kao da je riječ o "pravoj stvari". Srećom, nije. Još.