Robot Boston Dynamicsa uzvraća udarac (ili ipak ne)

U parodiji na zanimljive video uratke Boston Dynamicsa ekipa Corridor Digital koja se bavi specijalnim efektima prikazala je kako bi izgledalo da se roboti potuku s ljudima

Sandro Vrbanus srijeda, 19. lipnja 2019. u 06:00

Kad se spomene Boston Dynamics mnogima će prva asocijacija biti kako je riječ o naprednoj kompaniji koja razvija humanoidne i druge robote – i to iz razloga što su iste vidjeli u akciji. Ova kompanija s vremena na vrijeme pohvali se nekim upečatljivim videom u kojem prikazuju mogućnosti svojih robota, a ti isječci često postanu i viralni. Pisali smo do sada o njihovim robotskim skladištarima, psima te parkourašima, a sada je red da izvijestimo i o parodiji ovoj tehnologiji pristupa sa zabavne strane.

Corridor Digital, kompanija specijalizirana za vizualne efekte, prihvatila se ideje humanoidnog robota koji je postao nasilan, te je izradila video animaciju u kojoj se robot "Bosstown Dynamicsa" otima kontroli. U videu naslovljenom "Novi roboti uzvraćaju udarac" iznimno je vjerno lažiran humanoidni robot koji prolazi torturu na testiranjima, a potom odluči svojim testerima pokazati tko je gazda. Uostalom, pogledajte i sami:

Kako ne bi sve ostalo na trominutnom zabavnom videu o podivljalom robotu, Corridorova ekipa objavila je i 12-minutni "making of" video. U njemu su pojasnili kako je došlo do ideje, kako je cijela stvar snimljena, način na koji je robot fejkan u postprodukciji, zajedno sa svim izazovima koje je ovaj zadatak donio.

Ne možemo se odlučiti je li nam zanimljiviji proces izrade ili njegov krajnji rezultat, pa vam stoga u vijest stavljamo oba videa. Odvojite petnaestak minuta i uživajte.