Artly - edukativna aplikacija za sve one koji žele naučiti više o umjetnosti

Riječ je o istodobno zabavnoj i edukativnoj aplikaciji koja želi svima približiti likovnu umjetnost velikih umjetnika kao i kiparstvo i arhitekturu. Uz zgodno osmišljeni kviz kojim se može provjeriti svoje znanje, tu je i mnoštvo sadržaja zahvaljujući kojemu se svaki dan može naučiti nešto novo…

Matija Gračanin četvrtak, 20. travnja 2023. u 05:45
OSNOVNI PODACI
Naziv Artly 
Namjena Edukativna aplikacija za učenje povijesti umjetnosti
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 15,79 eur godišnje ili 30,39 eura jednokratno

Artly je ponajprije aplikacija koja omogućava da se unaprijedi vlastito poznavanje najvećih djela likovne umjetnosti i slikarstva, ali i kiparstva te arhitekture. Zapravo je riječ o aplikaciji koja je istodobno i zabavna igra, virtualni muzej i digitalna galerija slavnih remek-djela, pa u njoj mogu uživati svi oni koji cijene ono što su kroz povijest stvarali veliki umjetnici.

U aplikaciji su pokrivene različite teme i razdoblja, pa je moguće saznavati više o djelima koja su nastala tijekom renesanse, nizozemskog zlatnog doba, baroka, rokokoa, klasicizma, romantizma, impresionizma i postimpresionizma. Naravno, nisu izostala niti remek-djela suvremene umjetnosti.

Zgodno je i to što se svaki dan može više doznati o probranim remek-djelima i njihovim autorima, a tu su i posebno osmišljene lekcije uz koje će se kroz neko vrijeme vrlo brzo postati pravi znalac u poznavanju i prepoznavanju umjetničkih djela.

Sama aplikacija nema nekih posebno naprednih mogućnosti, no moguće je podesiti kada se žele primati dnevni podsjetnici, dok se odmah nakon prvog pokretanja aplikacija mora i označiti koji se oblici umjetničkih djela preferiraju.

Osnovno izdanje aplikacije je besplatno, ali ograničeno i s oglasima, dok se za sav sadržaj i uklanjanje oglasa mora plaćati godišnja pretplata koja stoji 15,79 eura ili 30,39 eura jednokratno.