Bandcamp - popularna alternativa glazbenim streaming servisima i sličnim platformama

Riječ je o glazbenoj platformi namijenjena glazbenicima i izdavačkim kućama putem koje mogu prodavati svoju glazbu kao digitalne albume i fizičke nosače zvuka no koji je u odnosu na dobar dio streaming servisa i sličnih platformi pošteniji prema izvođačima…

Matija Gračanin srijeda, 10. studenog 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Bandcamp 
Namjena Glazbena platforma i streaming servis
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Bandcamp se tijekom vremena prometnuo u najpopularniji glazbenu platformu putem koje izvođači mogu izravno prodavati glazbu, a koja je svoju popularnost upravo među glazbenicima stekla jer, za razliku od brojnih drugih platformi, većinu zarade od prodaje zarađuju pravo glazbenici.

Štoviše, u prosjeku oko 82 posto zarade ide glazbenik ili njegovom izdavaču, a ostatkom predstavlja zaradu za Bandcamp iz koje se ujedno podmiruju i troškovi. Drugim riječima, ova platforma će zaraditi više što više zarađuju i sami glazbenici pa im je u interesu upravo to omogućiti i postići.

Stoga ni ne čudi da se na platformi mogu pronaći i brojni glazbenici koji tek počinju sa svojom karijerom i traže podršku svojih obožavatelja, a to znači da se ovdje može pronaći posve nova glazba, a nisu izostali ni domaći izvođači.

Putem službene aplikacije je moguće pregledavati sve bogatiju fonoteku i kupovati glazbu i razne druge materijale (merch) kako bi na taj način pružili podršku omiljenim glazbenicima. Naravno, kupljenu je glazbu moguće nesmetano slušati bilo online ili offline (glazbu je moguće kupovati i na fizičkim medijima.

Osim toga, tu je mogućnosti i slušanja glazbe i besplatno (Bandcamp nudi i svojevrsni internetski radio), pratiti omiljene glazbenike, otkrivati novu glazbu i štošta drugo. Kako godi bilo, svi oni koji uživaju u otkrivanju nove glazbe i žele izravno potpomagati njezine stvaratelje, ovo je platforma na kojoj će upravo to moći učiniti.Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

BT APTX soundbar sa subwooferom

ACOUSTIC ENERGY Aego 3

Kombinacija suba i soundbara za sve one koji žele kompaktno kućno kino odličnog zvuka uz značajnu uštedu na prostoru. Kompaktan dizajn, digitalno povezivanje, daljinsko upravljanje, 2 x RCA Phono, 65VA

1.725 kn 2.299 kn Kupi

Bežični WiFi BT zvučnik

HARMAN KARDON OMNI 10 PLUS

Omogućuje jednostavno postavljanje bežičnog HD glazbenog sustava. Najbrži način da svoju glazbu učinite bežičnom bilo gdje u svom domu. Spotify, Chromecast, 52Hz~20kHz.

1.699 kn 1.919 kn Kupi