Big Bang AR - doživite nastanak svemira kroz proširenu stvarnost

Ova je sjajna aplikacija nastala suradnjom CERN-a i Google Arts & Culturea, a omogućava da se kroz proširenu vrati gotovo 14 milijardi godina u prošlost te se doživi postanak svemira, prvih zvijezda i planeta, ali i Sunčevog sustava...

Matija Gračanin ponedjeljak, 29. ožujka 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Big Bang AR
Namjena Učenje o postanku svemira kroz proširenu stvarnost
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Proširena stvarnost nije ništa novo, a postoji sve više aplikacija koje je koriste na različite načine. Big Bang AR je, kao što se već po nazivu može pretpostaviti, aplikacija koja omogućava da se upravo korištenjem proširene stvarnosti dozna kako je kroz Veliki prasak nastao svemir te sve ono što se u njemu nalazi.

Samu je aplikaciju koja je nastala uz suradnju CERN-a i Google Arts & Culturea, vrlo jednostavno koristiti, a sve se svodi na praćenje uputa koje, uz drugo, čita poznata glumica Tilda Swinton.

Kameru telefona potrebno je uperiti prema svojoj šaci koju je potrebno otvoriti i zatvoriti i onda promatrati, doslovce na vlastitom dlanu, kako je nastao svemir, gledati postanak prvih čestica i osnovnih gradivnih elemenata koji su utkani u sve ono što nam je danas opipljivo i vidljivo.

Uz aplikaciju je moguće pratiti postanak Sunčevog sustava, stvoriti supernovu i proučavati nebule te doznati kako smo svi zapravo stvoreni i sačinjenih od samih zvijezda. Tu je i mogućnost snimanja posebnih zvjezdanih selfija koje je onda moguće podijeliti s drugima. Sve u svemu, Big Bang AR je odlična besplatna aplikacija uz koju će svi na vizualno dojmljiv način lako doznati kako je nastao svemir te pratiti njegovu evoluciju.