Castbox - platforma za podcastove s ogromnom količinom sadržaja

Ova platforma za podcastove ističe se lijepim i uređenim sučeljem, a osim što nudi doista ogromnu količinu sadržaja kao i pomno probranih podcastova, tu je i čitav niz dodatnih mogućnosti koje će ozbiljnim ljubiteljima itekako dobro doći…

Matija Gračanin utorak, 20. travnja 2021. u 05:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Castbox
Namjena Slavna platforma za podacastove
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 175 kn godišnje

Od kada se prvi put pojavila prije otprilike pet godina, ova je aplikacija za pronalazak, praćenje, slušanje i objavu podcastova osvojila srca velikog broja korisnika, a preuzeta je više od deset milijuna puta te je putem nje preuzeto više od dvije milijarde epizoda što je, svi će se složiti, prilično impresivno.

Uopće ne čudi zašto je Castbox postao toliko popularan; u njegovoj se zbilja ogromnoj biblioteci može birati između milijuna podcastova, audio knjiga i internetskih radijskih postaja što bi trebalo biti dovoljno da zadovolji i one iznimno gladne sadržaja te vrste.

Aplikacija nudi lijepo sučelje koje doista olakšava pronalazak podcastova te opće snalaženje u impresivnoj količini sadržaja, a tu je i mogućnost preuzimanja Mp3 datoteka, mogućnost kontrole reprodukcije s widgetima te opcija stvaranja vlastitog popisa za reprodukciju.

Osim toga, tu je i podrška za uvoz i izvor OPML datoteka, podrška za Chromecast, mogućnost slušanja i onda kad nema internetske veze, te štošta drugo uključujući neke zgodne detalje kao što je Zen mode. Budući da je Castbox zapravo platforma, moguće je objavljivati i vlastite podcastove.

Osnovna inačica aplikacije je besplatna, ali se zato oslanja na oglase koji na trenutak može biti poprilično, no njih se može riješiti plaćanjem godišnje pretplate od 175 kn pri čemu se dobivaju i neke dodane mogućnosti kao što su napredne kontrole za upravljanje reprodukcijom, personaliziranje početne stranice i još pokoja sitnica (inačicu Premium je moguće isprobavati tri dana).