Charge Meter - pregled mogućnosti baterije u smartfonu i priključenog punjača

Riječ je o zgodno osmišljenoj aplikaciji koja pomaže doznati nešto više informacija o ugrađenoj bateriji u Android pametnom telefonu, kao i podatke o punjenu baterije čime se zapravo može doznati i koji je optimalan punjač…

Matija Gračanin petak, 10. studenog 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Charge Meter 
Namjena Pregled parametara baterije i brzine punjenja i pražnjenja
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Beplatan / 3,98 eur

Unazad nekoliko godina proizvođači pametnih telefona počeli su se natjecati u brzini punjenja baterije pa danas neki telefoni podržavaju i brzo punjenje od 200W što, ovisno o kapacitetu baterije, telefon može napuniti za svega tri minute.

Doduše, za to je potrebno imati i odgovarajući punjač, a tijekom vremena većina nas je nakupila raznovrsne punjače prilično različitih karakteristika. Charge Meter nije posebno moćna niti raskošno opremljena aplikacija, no omogućava jednostavan pregled određenih parametara baterije u pametnom telefonu, ali i pregled brzine punjenja kada je telefon spojen na punjač.

Ukratko, to znači da ova aplikacija može poslužiti da se vrlo jednostavno otkrije koji je optimalan punjač te kojom brzinom određeni punjač može napuniti smartfon i tako otkriti je li ono što je na punjaču deklarirano doista točno. Osim toga, tu je i pregled koliko koja aplikacija ima utjecaj na pražnjenje baterije,  procjena za koliko će se vremena baterija isprazniti, trenutačna temperatura baterije i drugo.

Charge Meter nudi i mogućnost namještanja podsjetnika da se punjač isključi kad napunjenost baterije dosegne 80 posto, tu je čak i podrška za modalitet slika-u-slici, widgeti kao i druge stvarčice. Besplatna inačica je besplatna, no ograničena, a za sve je mogućnosti potrebno kupiti izdanje Premium koje stoji 3,98 eura.