Classical Radio - nepresušan izvor klasične glazbe

Ljubitelji klasične glazbe u ovoj će aplikaciji bez imalo sumnje uživati. Naime, riječ o je servisu koji nudi više od pedeset kanala rukom probrane klasične glazbe i to one od srednjovjekovnog razdoblja pa sve do suvremene klasične glazbe…

Matija Gračanin četvrtak, 11. veljače 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Classical Radio
Namjena Streaming servis za klasičnu glazbu
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 329 kn godišnje (Premium)

Classical Radio u suštini je tek još jedan internetski radio no koji se od većine sličnih razlikuje u dva ključna segmenta. Prvi je da je posve namijenjen klasičnoj glazbi, a drugi da je glazba koja se može putem ovoga servisa slušati, ručno i pomno probrana.

Na raspolaganju je nešto više od pedeset kanala putem kojih se može uživati u glazbi poznatih majstora glazbe i prema različitim periodima; od srednjovjekovnog razdoblja pa sve do suvremene klasične glazbe, a moguće je birati i kanale i prema drugim kriterijima.

Zgodno je to što je glazbu moguće slušati u pozadini, te je njome moguće upravljati izravno sa zaslona koji je vidljiv kada je pametni telefon zaključan. Osim toga, omiljene kanale je moguće zabilježiti kako bi ih se kasnije lakše pronašlo, a tu je i tajmer koji omogućava da se zaspi uz glazbu, zatim opcija dijeljenja omiljene glazbe putem društvenih mreža, podrška za Chromecast i druge stvarčice.

Besplatno izdanje je ograničeno no dovoljno funkcionalno, dok se za puni doživljaj ovoga servisa mora plaćati godišnje pretplata. Tako se za oko 330 kn dobiva neograničeno streamanje glazbe, viša kvaliteta zvučnoga zapisa (maksimalno 320 Kbps MP3), eliminiraju se reklame, a tu je i neograničena mogućnost preskakanja skladbi.

Nema što, svi oni koji cijene ili se tek žele upustiti u uzbudljiv svijet klasične glazbe, s ovom će to aplikacijom to relativno bezbolno moći i učiniti.

 

📢 5 godina jamstva

TOP!

KINGSTON

PC memorija, vanjski SSD te USB memorija prepoznate kvalitete po vrhunskim cijenama.

Od 39 kn Kupi


2-smjerni kompaktni zvučnik

FOCAL Super Bird

Zidna montaža (okomito i vertikalno), mogućnost podnog stalka, ABS kučište, 55Hz – 25kHz, 8 ohma, 15 - 150W, 90dB.

1.599 kn 1.999 kn Kupi

3-smjerni stereo zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE320

28 mm aluminijski visokotonac, izvrsne karakteristike disperzije zahvaljujući tehnologiji široke disperzije, 35Hz - 30kHz, 90dB, 8ohma.

12.799 kn Kupi