Comics - velika platforma za kupovinu i čitanje stripova

Vjerojatno najpoznatija platforma za kupovinu digitalnih stripova koja se već neko vrijeme nalazi pod okriljem Amazona. No i prije nego ju je Amazon kupio, imala je brojnu publiku i to ponajviše stoga jer se putem Comicsa mogu kupovati i čitati stripovi poznatih studija kao što su Marvel i DC Comics…

Matija Gračanin srijeda, 3. ožujka 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Comics
Namjena Platforma za kupovinu stripova
Android Google Play
iOS AppStore
Cijena Besplatan

Ovo je možda i najbolji način da se zaroni u svijet digitalnog stripa tim više što iza ove aplikacije i servisa sada stoji Amazon. Ne samo da ova platforma nudi ogroman broj stripova do kojih je vrlo jednostavno doći (više od sto tisuća naslova), nego pruža i odlično iskustvo čitanja stripova kako na tabletima veće dijagonale tako i na pametnim telefonima sa zaslonima nešto skromnijih dimenzija (posebno zahvaljujući značajci Guided View).

Sve počinje otvaranjem korisničkog računa, a jednom kada je to napravljeno, valja početi puniti svoju virtualnu biblioteku. Zgodna je stvar što nudi i besplatne stripove koji, stavi li se ruka na srce, prije za cilj imaju namamiti kupnju nastavaka i drugih stripova, ali se zahvaljujući besplatnim stripovima može dobiti jasan osjećaj što Comics nudi i može.

Ponuda stripova nije loša; zastupljeni su stripovi Marvela i DC Comicsa te je tu i čitav niz drugih izdavača, ali stripova koji su tradicionalno popularni među čitateljima na našim prostorima baš i nema (primjerice, Alan Ford). No, ipak ugodno iznenađuje činjenicom da se nalaze naslovi kao što je Corto Maltese ili Incal kojeg su napravili legendarni redatelj Jodorowsky i fantastični crtač Moebius.

Jednom kupljene stripove moguće je čitati i putem web preglednika, pa se na uređaju mogu čuvati samo oni koje se namjerava redovitije čitati. Posebno je zgodan detalj što je za neke stripove omogućeno preuzimanje pričuvne kopije, no koja nema DRM zaštite.

Cijene stripova prilično variraju i neke je naslove moguće dobiti već za jedan dolar dok se za neka izdanja mora platiti i više desetaka dolara. Pa čak i nekoliko stotina ako je u pitanju kolekcija. Sve u svemu, Comics se doista na nameće kao idealna platforma za uživanje u stripu na svojim pametnim uređajima.