Dealio - nova domaća platforma za objavu oglasa za privatne i poslovne korisnike

Riječ je o novoj platformi za oglašavanje koja nastoji pronaći svoje mjestu među već dobro poznatim rješenjima, no koja se orijentira ponajprije na korisnike pametnih telefona, bez obzira je li riječ o potrošačima ili poslovnim korisnicima…

Matija Gračanin utorak, 14. svibnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Dealio 
Namjena Platforma za objavu raznovrsnih oglasa
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Na domaćem terenu nekoliko je etabliranih oglasnika koji omogućuju laku objavu oglasa o prodaji nekretnina, automobila i koječega drugoga, a Dealio je još jedna koja nastoji pronaći svoj prostor stavljajući naglasak ponajprije na korisnike pametnih telefona, ali i tako što želi biti podjednako korisna poslovnim korisnicima te individualnim prodavateljima i kupcima (B2B, B2C, C2C).

Koristiti ju je moguće i bez otvaranja korisničkog računa, no ako se želi iskoristiti sve ono što Dealio može ponuditi (kao i za objavu oglasa), onda je registracija obavezna pri čemu je potrebno unijeti i potvrdi svoj broj telefona. Objava oglasa prilično je jednostavna; samo se izabere jedna od brojnih kategorija, unese se opis onoga što se prodaje, dodaju se fotografije i na mapi se naznači lokacija.

Potonje je važno kako bi se, između ostalog, drugim korisnicima omogućilo da oglase pretražuju prema lokaciji, odnosno da lako doznaju nalazi li se u blizini ono što traže i žele kupiti. Samo je pretraživanje uredno riješeno, baš kao što je i pregledavanje oglasa pri čemu pomažu različiti kriteriji na temelju kojih je jednostavnije pronaći ono što se želi.

Objava oglasa je većinom besplatna, no postoje prodajni paketi koje je potrebno aktivirati i platiti ovisno o tome što se oglašava (na primjer, za automobil vrijednosti do 50.000 eura objava oglasa je besplatna, dok se oglasi za nekretnine naplaćuju s time da cijena varira ovisno o županiji).

Osim što je moguće otvoriti privatni korisnički račun, tu je o opcija otvaranja poslovnog računa, a onda čitavu platformu koristiti i za prodaju svojih proizvoda, bilo drugim poslovnim korisnicima ili krajnjim potrošačima. Dakako, karakteristika ima još, pa svi oni koji traže mobilnu platformu za objavu oglasa, trebali bi provjeriti što im može ponuditi Dealio.