DI.FM - streaming glazbena platforma namijenjena ljubiteljima elektroničke glazbe

Ovo je jedan od najstarijih i vjerojatno najpoznatijih izvora elektroničke glazbe uopće, pa bi svi istinski ljubitelji toga glazbenoga žanra bez imalo razmišljanja trebali na svojem pametnom imati ovu aplikaciju kako bi zadovoljili osobnu glad za glazbom…

Matija Gračanin srijeda, 18. kolovoza 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv DI.FM
Namjena Streaming servis za elektroničku glazbu
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 329 kn godišnje (Premium)

Nekoć poznatiji pod nazivom Digitally Imported Radio, a danas samo kao DI.FM, jedan je od definitivno najstarijih i najpoznatijih izvora elektroničke glazbe. Ljubitelje ovoga glazbenog žanra ova glazbena platforma zabavlja još od davne 1999. godine, a od tada pa do danas, prikupila je velik broj vjernih korisnika i osvojila hrpicu priznanja.

Danas je i dalje jedno od omiljenih odredišta upravo za elektroničku glazbu, a nudi više od 100 postaja koja različite vrste elektroničke glazbe emitira noć i dan. Osim toga, tu je i oko sedamdesetak playlista krcatih glazbom koju su ručno probrali glazbeni entuzijasti diljem svijeta, a valja istaknuti i kako DI.FM okuplja najveća imena elektroničke glazbene scene.

Od drugih stvarčica svakako valja izdvojiti podršku za Android Auto, tu je i mogućnost korištenja filtara kako bi se snašlo u prilično bogatoj fonoteci (primjerice, moguće je glazbu sortirati prema stilovima), a tu su i brojne druge stvarčice. Osnovna inačica servisa je, dakako, sasvim besplatno no valja tolerirati reklame i podnijeti određena ograničenja.

No, tu je izdanje Premium unutar kojega nema oglasa, kakvoća zvuka je više razine (320k Mp3 ili 128k AAC) u odnosu na besplatno izdanje (64k AAC), zatim se dobiva mogućnost preskakanja pjesama (u besplatnom se izdanju dnevno mogu preskočiti dvije pjesme) kao i podrška za streamanje na vanjske uređaje i reproduktore.

Specifičnost je i činjenica da se uz isti Premium račun pristup i drugim servisima kao što je RadioTunes, ClassicalRadio i drugi. Cijena? Ili 33 kune mjesečno ili 329 kn godišnje s time da se to izdanje može besplatno isprobavati 30 dana.