Dolby On - pretvorite telefon u portabilni studio za snimanje tona i videa

Dolby On je iznenađujuće dobra aplikacija za snimanje tona i videa koji se može koristiti za snimanje glazbe, predavanja, podcastove, sastanke ili kad se želi snimiti bilo što drugo, a za što se želi dobiti maksimalna kvaliteta snimke u okviru mogućnosti mikrofona ugrađenog u smartfon…

Matija Gračanin ponedjeljak, 4. siječnja 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Dolby On
Namjena Kvalitetno snimanje tona
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Dolby je iznimno poznato ime u svijetu tona i slike i nije ga potrebno posebno predstavljati, a već je njegovo ime i značaj dovoljan razlog da se iskuša ova zanimljiva aplikacija. Naime, Dolby On je doista odlična aplikacija koja pretvara smartfone u sposobne alate za kvalitetno snimanje tona i videa.

Ono po čemu se razlikuje od drugih sličnih snimača, činjenica je da koristi  Dolbyjevu tehnologiju snimanja tona pri čemu se uklanja šum te se primjenjuju drugi elementi kako bi se izvukao apsolutni maksimum od mikrofona koji se ugrađen u pametni telefon. Štoviše, snimke u dosta slučajeva zvuče kao da su snimane boljom amaterskom pa čak i profesionalnom opremom.

Premda to zvuči kao pretjerivanje jer ništa ne može zamijeniti kvalitetnu opremu i studijske uvjete, ne može se osporiti činjenica da Dolby On svoj posao odrađuje iznenađujuće dobro primjenjujući niz efekata čim je snimka napravljena čime se zbilja postižu zavidni rezultati.

Uz samo snimanje tona i videa, aplikacija raspolaže i dodatnim alatima kojima je snimke moguće doraditi. Naravno, tu su oni tipični alati za upravljanje zvučnim zapisima s time da je tu i šačica dodatnih efekata kojima je sve moguće začiniti. Na koncu, ono što posebno ugodno iznenađuje, činjenica je da je ova aplikacija, barem za sada, sasvim besplatna.