Folksable - društvena platforma za stvaranje zdravih navika ili rješavanje loših

Za stvaranje zdravih životnih navika potrebno je uložiti vrijeme i trud, a isto vrijedi i kada se želi riješiti loših navika. U tom procesu nerijetko je potrebna podrška prijatelja ili obitelji, a upravo je to koncept na koji se oslanja ova društvena aplikacija…

Matija Gračanin ponedjeljak, 27. svibnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Folksable 
Namjena Stvaranje zdravih navika uz pomoć prijatelja
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

O tome koliko teško može biti stvoriti zdrave navike ili izgubiti loše definitivno nije potrebno posebno govoriti, a tijekom je vremena nastao i niz aplikacija koje na različite načine žele pomoći upravo u tome da se postignu zadani ciljevi. Folksable je još jedna takva aplikacija, no koja u procesu stvaranja navika računa na podršku prijatelja ili obitelji.

Zapravo je riječ o svojevrsnoj društvenoj platformi putem koje se stvaraju društveni ugovori s prijateljima kojima je onda, kako bi se dokazalo da se i dalje nastoji ostvariti dogovoreni cilj, potrebno slati fotografije koje, ne samo da će poslužiti kao svojevrsni dnevnik kroz koji se može pratiti napredak, nego i kao način da se zadrži motivacija i osigura da se ne odustane od postizanja cilja.

Prijatelji mogu podsjećati one kojima pružaju podršku, a zgodno je i to što se aplikacija može iskoristiti kako bi se obje strane zapravo istodobno postigle željeni cilj, bilo da je riječ o tome da se redovito vježba, da se konzumira zdravija hrana, čita više knjiga, redovitije i više pije voda te štošta drugo.

Drugim riječima, Folksable je zgodno osmišljena aplikacija koja se specijalizira za pružanje pomoći da se postignu željeni pozitivni ciljevi (ili samo jednostavne dnevne zdrave navike), a pritom omogućava da se na tom, ponekad dugotrajnom i izazovnom putu, dobije izravna podrška od prijatelja i obitelji. Zgodnog je sučelja, lako ju je koristiti, pa je svakako valja i iskušati.