Freeletics - aplikacija za vježbanje uz korištenje težine vlastitog tijela

Treniranje u kojem se koristi isključivo težina vlastitog tijela već je dulje vrijeme prilično popularno, a ovo je vjerojatno najpoznatija aplikacija koja omogućuje da se uključi u program treniranja koji bi trebao transformirati tijelo svakoga tko u programu sudjeluje od početka do kraja…

Matija Gračanin četvrtak, 13. svibnja 2021. u 04:25
OSNOVNI PODACI
Naziv Freeletics 
Namjena Aplikacija za vježbanje
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 919 kn godišnje

Natjerati se na tjelesnu aktivnost i redovito vježbanje mnogima definitivno ne pada lako, a mnoge početak vježbanja odbija samo zbog činjenice da ne žele posjećivati teretane ili ne žele nabavljati kojekakvu opremu koja se obično koristi za vježbanje.

Freeletics je aplikacija koja se nameće kao idealno rješenje upravo za one koji se u tome prepoznaju i koji su pri svemu tome skloni minimalizmu, a spremni su se upustiti u redovito vježbanje. Naime, riječ je o aplikaciji uz koju će se naučiti vježbati koristeći isključivo težinu vlastitog tijela premda je predviđeno i korištenje opreme (ako je se ima na raspolaganju).

Aplikacija baš kao i sam program vježbanja prilagođena je i totalnim početnicima i onim iskusnijima, a sve počinje procjenom osobne kondicije. Nakon toga valja definirati svoje ciljeve (želi li se samo izgubiti na težini, definirati mišiće ili samo raditi na vlastitoj kondiciji) te zatim odrediti dinamiku vježbanja nakon čega će se dobiti prilagođeni plan.

Aplikacija će voditi vježbanje (nudi ogroman broj varijacija vježbi), a virtualni će trener analizirati i performanse te učinkovitost vježbanja čime se osiguravaju i dobri rezultati. Dakako, tu su i brojne druge stvarčice čime se ova aplikacija za vježbanje svrstava među ponajbolje, no i dalje valja imati volje i ustrajnosti (aplikacija pomaže i zadržati motivaciju).

Za potpuni doživljaj potrebno je plaćati ne baš posebno jeftinu pretplatu koja stoji oko paprenih 919 kuna godišnje, no plaćanjem se dobiva punokrvni virtualni trener, recepti i prilagođeni jelovnik, jasan pregled statističkih podataka, savjeti kako postići zadane ciljeve, integracija sa servisom Spotify te još štošta drugo.

Međutim, čak je i besplatno zdanje dovoljno upotrebljivo što znači da aplikaciju, ako već ništa drugo, barem vrijedi probati.