GeeksforGeeks - platforma putem koje je moguće učiti i vježbati vještinu programiranja

GeeksforGeeks se svrstava među jedne od najpopularnijih platformi posvećeni podučavanju programiranja u različitim programskim jezicima, a ne samo da je prikladna za one koji te ulaze u svijet programiranja, nego i one koji žele dodatno izbrusiti svoje znanje i vještine…

Matija Gračanin ponedjeljak, 2. listopada 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv GeeksforGeeks
Namjena Platforma za učenje programiranja
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

GeeksforGeeks je još jedna od platformi koja za cilj ima olakšati prvenstveno učenje programiranja u jednom od brojnih programskih jezika, no nisu izostala ni druga tehnološka područja. Jedan od razloga zašto je tijekom vremena postala popularna, uz to što nudi niz korisnog sadržaja, svakako je činjenica da može biti jednako korisna početnicima, ali i već iskusnim razvojnim inženjerima.

Naime, uz brojne online tečajeve i specijalizirane tutorijale, na platformi su dostupni i raznovrsni testovi osmišljeni da se provjeri temeljeno znanje iz brojnih područja programiranja ili iz pojedinih programskih jezika, a tu je i dio namijenjen vježbanju kroz rješavanje raznovrsnih programskim problema.

Da bi stvar bila još bolja, potonji se dio može koristiti posve besplatno, a može poslužiti i za samoprocjenu razine znanja koja je potrebna da se potraži posao u velikim tehnološkim tvrtkama kao što su Google, Microsoft i druge. Štoviše, tu je i pregled iskustava s razgovora za posao drugih korisnika i još štošta drugo.

Službena mobilna aplikacija ponešto je drukčije sadržajno opremljena od samoga web portala (u oba se slučaja valja otvoriti korisnički račun), a na umu treba imati i to da dobar dio dostupnih tečajeva nije besplatan te ih je moguće kupovati unutar aplikacije. Svejedno, GeeksforGeeks je još jedna korisna platforma koja doista olakšava svladavanje (i vježbanje) vještine programiranja.