Genius – prva besplatna domaća aplikacija za štednju i investiranje na financijskom tržištu

Genius je mobilna aplikacija tvrtke InterCapital Asset Management koja je zamišljena tako da čak i onima koji nemaju iskustva u ulaganje u neki od financijskim instrumenata to približi te da im na jednostavan način omogući da ulože svoj novac u investicijske fondove…

Matija Gračanin petak, 21. travnja 2023. u 02:40
OSNOVNI PODACI
Naziv Genius
Namjena Domaća aplikacija za investiranje i štednju
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan

Genius je mobilna aplikacija ali i algoritam koji omogućava svim zainteresiranima da na jednostavan način investiraju novac na financijskom tržištu (konkretnije u investicijske fondove koji su pod upravljanjem InterCapital Asset Managementa) kako bi ostvarili zaradu i na taj način uštedjeli za neki željeni cilj.

Sve počinje tako da se kroz odgovore na pitanja stvori osobni financijski plan pri čemu će biti određena i otpornost na rizike (ne treba zaboraviti da bilo kakvo investiranje sa sobom uvijek nosi i rizike, pa se dobro informirajte prije nego li se odlučiti na takvu investiciju), ali i odrediti dinamika štednje što znači da će se odrediti visina mjesečnih ili jednokratnih uloga te samo trajanje investicije kao i drugi parametri.

Naravno, inicijalno kreirani financijski plan moguće je mijenjati u bilo kojem trenutku, a na umu treba imati da sam proces registracije može potrajati i više od 15-ak minuta pri čemu treba dati čitav niz osobnih podatka, nešto što je zapravo sasvim uobičajeno za financijske proizvode baš kao što je i Genius.

Jednom kada je sve spremno i kada je napravljana prva uplata s kojom može početi investiranje (prema iznosu će biti kreiran i optimalni portfelj), Genius će automatski odrađivati sve ostalo i pokušati oploditi uloženi novac.

Korištenje aplikacije se nakon toga svodi na to da se provjeri koliko je Genius uspio zaraditi (ili izgubiti). Sve je posve besplatno i nije potrebno plaćati nikakve ulazne ili izlazne naknade.