Halide Mark II - alternativna kamera za iPhone velikih mogućnosti

Alternativna kamera za iPhone koja se ističe velikim mogućnostima te visokom razinom upravljivosti koja bi se inače mogla očekivati od ozbiljnijih fotoaparata, a istovremeno nudi i dodatne stvarčice kao što je AI optimizacija slika te štošta drugo...

Matija Gračanin petak, 8. siječnja 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Halide Mark II
Namjena Alternativna kamera za iPhone
Android Nema
iOS App Store
Cijena 11,99 USD godišnje ili 39,90 USD jednokratno

Halide Mark II nije nepoznata kamera za iPhone koja se tijekom vremena pozicionirala kao ponajbolja i najpopularnija alternativa, a koja se može pohvaliti sjajnim mogućnostima. Prije svega su tu odlične taktilne kontrole zahvaljujući čemu se moguće brzo prebacivati između automatskog i ručnog fokusiranja ili upravljati raznim parametrima.

Zapravo, Halide Mark II nudi mogućnost upravljanja nizom naprednih parametara kao što je opcija ručnog podešavanja fokusa, mogućnost upravljanje ISO osjetljivošću ili virtualnog zatvarača, ugađanjem razine ekspozicije i sve ono drugo što se obično može viđati kod ozbiljnijih fotoparata. Drugim riječima, ova kamera cilja na zahtjevnije korisnike.

Osim toga, tu je i podrška za RAW format s time da podržava i ProRAW te Halide Smart RAW koji optimizira slike koristeći AI kako bi se tim više umanjio šum te se izvuklo više detalja. Podržava i Apple Watch za lakše fotografiranje, zatim omogućava fotografiranje portreta ljubimaca na iPhoneu XR i iPhoneu SE te još zbilja štošta drugo.

Halide Mark II nije besplatna aplikacija, ali je se može besplatno isprobavati sedam dana, nakon čega je potrebno plaćati godišnju pretplatu od 12 dolara ili je kupiti jednokratnim plaćanjem 40 dolara.