Happn - aplikacija za upoznavanje i traženje partnera s pomalo drukčijim pristupom

Happn je još jedna aplikacija putem koje se mogu pronaći osobe za izlaske i druženje te buduće partnere, ali s pomalo drukčijim pristupom. Naime, pomaže otkriti osobe s kojima se već susretalo i mimoilazilo no koje bi se voljelo ponovno sresti...

Matija Gračanin ponedjeljak, 7. studenog 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Happn
Namjena Aplikacija za spojeve
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 115 kn mjesečno (Premium)

Aplikacija za upoznavanje definitivno ne nedostaje, a Happn je na prvi pogled tek još jedna platforma putem koje se može povezivati s drugima. Međutim, ova se aplikacija ipak ponešto razlikuje od drugih prema načinu na koji preporuča s kime bi se mogla potencijalno ostvariti veza.

Osnovna ideja je da se svaki put kada se nekoga sretne u stvarnome životu, ako imaju profil u aplikaciji, ta će se osoba pokazati na svojevrsnoj vremenskoj liniji. Same je profile, dakako, moguće pregledavati kad god se to poželi, a pri tome je moguće vidjeti i koliko se puta neku osobu srelo kao i vrijeme i mjesto gdje se susret dogodio.

Osobe prema kojima se gaje simpatije je moguće lajkati javno ili kriomice tako da druga osoba to ne dozna osim ako i ona ne gaji određene simpatije i sve uzvrati. Moguće je i privući pažnju šaljući pozdrav, a ako se obje strane sviđaju jedna drugoj, komunikacija može otpočeti i tada o obje strane ovisi hoće li se virtualno druženje možda pretvoriti u ono u stvarnom svijetu.

Dakako, najprije je potrebno napraviti vlastiti profil pri čemu je potrebno poslati svoje slike i snimiti kratki videozapis kako bi se potvrdilo da je osoba stvarna i slike izvorne, a onda i odgovoriti na nekoliko tipičnih pitanja uz otkrivanje lokacije kako bi aplikacija lakše ponudila odgovarajuće profile osoba koje bi se međusobno mogle svidjeti.

Ukratko, Happn je platforma za upoznavanje u kojoj je za komunikaciju potreban pristanak obje strane (neće se dobivati poruke od ljudi od kojih se to ne želi). Aplikacija je suštinski besplatna, ali za sve je (najzanimljivije) mogućnost potrebno plaćati pretplatu za izdanje Premium koje mjesečno stoji nemalih 115 kn. Tko voli, neka izvoli.