IDAGIO - streaming servis specifično namijenjen ljubiteljima klasične glazbe

Za razliku od većine glazbenih streaming servisa, ovaj se specijalizira samo za jedan glazbeni žanr i to za klasičnu glazbu, a nudi gotovo sve što bi istinski zaljubljenici u brojna glazbena djela velikih glazbenih majstora mogli poželjeti…

Matija Gračanin utorak, 21. ožujka 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv IDAGIO 
Namjena Streaming servis za klasičnu glazbu
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 7,26 eur mj (Premium), 10,88 eur mj (Premium+)

Glazbenih servisa definitivno ne nedostaje, a premda mnogi i svojim povećim katalozima nude i mogućnost slušanja klasične glazbe, to ne znači da nema mjesta za streaming servise koji se specijaliziraju upravo za taj glazbeni žanr. Jedna od najboljih takvih aplikacija i servisa upravo je IDAGIO.

Naime, nudi ogroman broj klasičnih glazbenih djela, relativno visoku kakvoću zvuka (FLAC 16bit 44.1kHz), podršku za Airplay i Chromecast, opciju slušanja skladbi i onda kada nije dostupna internetska veza te, ono što je možda i najvažnije, doista kvalitetan katalog koji će zadovoljiti i najzahtjevnije ljubitelje klasične glazbe (u ponudi su čak i koncerti).

Nekima će sigurno zanimljivo biti i to da nudi i besplatno izdanje u kojemu je neku od više od dva milijuna skladbi moguće slušati u obliku internetskog radija (moraju se tolerirati i reklame), ali je moguće stvarati osobnu kolekciju glazbe te je tu i poseban način reprodukcije glazbe koji u obzir uzima trenutačno raspoloženje.

Doduše, za puni doživljaj onoga što IDAGIO može ponuditi, svakako valja razmisliti o plaćanju nekog od dostupnih paketa s kojima se dobivaju dodatne mogućnosti. Tako se tek u izdanju Premium+ dobiva najviša dostupna kvaliteta zvuka, no za njega je potrebno plaćati 10,88 eura mjesečno. Tu je i jeftinije izdanje Premium koje stoji 7,26 eura mjesečno smanjenih mogućnosti.