Kako jednostavno doznati hardverske karakteristike smartfona? Uz Device Info…

Kad je potrebno doznati cjelovite informacije o mobilnom uređaju koji se drži u rukama, valja posegnuti za nekom aplikacijom poput ove. Dvice Info, kao što mu i samo ime kaže, u lijepom će sučelju prikazati sve dostupne podatke o hardveru pametnog telefona uz neke dodatne mogućnosti…

Matija Gračanin srijeda, 9. prosinca 2020. u 10:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Device Info
Namjena Pregled hardverskih mogućnosti telefona
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / od 22 do 175 kn

Premda se većinom dobro zna kakvim hardverom raspolaže telefon kojim se svakodnevno koristi, povremeno je potrebno zaviriti nešto dublje ispod haube i dobiti precizne informacije o tome od čega je telefon sastavljen. Iako takvih aplikacija ima mnogo, Device Info se svrstava među ponajbolje i najpopularnije.

Krasi je intuitivno i vizualno lijepo sučelje, a krcata je i informacijama koje pruža. Na osnovnom zaslonu, dobit će se prikaz trenutačne potrošnje radne memorije zajedno sa statusom procesora, dok će odmah ispod toga biti nanizane druge tipične informacija kao što je zauzeće pohrane. Naravno, tu je i čitav niz podataka koje su raspoređene u karticama.

Tako je moguće na uvid dobiti precizne podatke o samom sustavu, zatim detaljnije informacije o procesoru i GPU-u, bateriji, zaslonu pametnog telefona, zatim detaljne karakteristike kamere ugrađene u smartfon, tu su i podaci vezani uz  temperaturu, zatim koji su sve senzori ugrađeni u telefon te uvid u to koje su aplikacije instalirane.

Osim toga, specifičnosti aplikacije su i dostupni kratki servisni testovi kojima se može ustanoviti jesu li komponente u pametnom telefonu ispravne. Sve u svemu, kada treba doznati precizne detalje o tome što se sve nalazi u nekom pametnom telefonu, ovo je aplikacija koja će taj posao odraditi dobro. Aplikacija je besplatna, no prikazuje oglase kojih se može riješiti plaćanjem od 22 pa sve do 175 kuna, ovisno o tome koliko se želi nagraditi autora.