LibreTorrent - otvoreni i posve besplatni klijent BitTorrenta za smartfone

Preuzimanje BitTorrenta na pametnim telefonima i nije baš najsjajnije iskustvo i to pogotovo ako se usporedi s onime kako to radi na stolnim ili prijenosnim računalima, no ova aplikacija otvorenog koda ima ambiciju upravo to promijeniti…

Matija Gračanin petak, 7. svibnja 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv LibreTorrent 
Namjena Mobilni klijent BitTorrenta
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan

LibreTorrent je bez imalo sumnje moćan klijent BitTorrenta otvorenog koda koji se temelji na libtorrentu, rješenju koje je dobro poznato po optimiziranosti i velikoj skalabilnosti. Međutim, sama činjenica da se oslanja na to rješenje znači i da je ovaj klijent BitTorrenta tehnički prilično dobro potkovan.

Drugim riječima, osim što ga krasi prilično funkcionalno i zgodno sučelje koje se vodi smjernicama materijalnog dizajna (izgleda odlično i na tabletima te nudi i svijetlu i tamnu temu), nudi sve što bi jedan ovakav klijent i trebao nuditi; od podrški za DHT, PEX, LSD, UPnP, NAT-PMP i μTP preko podrške za IP filtriranje, pa sve do podrške za magnet poveznice te podrške za proxy za trackere i peerove.

Dakako, tu njegovim mogućnostima definitivno nije kraj, a praktičnih sitnice kao što je mogućnost izbora koje se datoteke unutar torrenta želi preuzimati, mogućnost preuzimanja datoteka sekvencijalno i mogućnost premještanja datoteka dok ih se preuzima.

Svakako valja posebno istaknuti i podršku za Android TV, jednostavan upravitelj RSS-om, podršku za streamanje datoteka i mogućnost stvaranja torrenata što katkada može biti korisno. Bilo kako bilo, svi oni koji traže odličan besplatan klijent BitTorrenta za svoje pametni telefon ili tablet pogonjen Androidom, upravo su ga pronašli.