Lightness - društvena platforma koja želi ponuditi opuštajuće virtualno okruženje za razmjenu ideja

Lightness je nova i drugačija društvena mreža koja nastoji ponuditi mirno i opuštajuće virtualno okružje bez strese gdje se korisnici mogu inspirirati, istraživati nove ideje te razmjenjivati poruke u obliku virtualnih lebdećih lanterni i to anonimno…

Matija Gračanin četvrtak, 29. prosinca 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Lightness 
Namjena Društvena mreža
Android Play Store
iOS Nema
Cijena Besplatan

Lightness je još jedna društvena mreža u moru drugih, no ova se ističe ponešto drukčijim pristupom u razmjenjivanju poruka, kao i činjenicom da se želi stvoriti virtualno okružje bez strese s naglaskom na opuštanje, a da se istodobno može inspirirati i s drugima razmjenjivati i istraživati različite ideje.

Poruke koje se želi podijeliti s drugima mogu se kreirati sasvim anonimno (i na taj način izbjeći potencijalne neželjene kritike i osuđivanje), a onda ih u zajednicu odaslati u obliku virtualnih svjetlećih lanterni koje, pak, može uzeti bilo tko i zatim pročitati njezin sadržaj.

Naravno, lanterne se može komentirati i tako nastaviti zajednički dijeliti vlastite ideje i misli (lanterne je moguće lajkati i time osigurati da leti više i dulje kako bi njezin sadržaj vidjelo što je više moguće drugih korisnika), a za svaki komentar na odaslanu poruku dobit će se notifikacija. Oni koji ne žele sudjelovati u ovoj društvenoj mreži anonimno, to i ne moraju te sve svoje poruke mogu potpisati vlastitim imenom.

Ukratko, Lightness je ponešto drugačija društvena mreža koja bi konceptualno nekima itekako mogla biti zanimljiva. Zasad je dostupna samo besplatna aplikacija za Android telefone dok je inačica za iOS još uvijek u pripremi.