Microsoft Bing - službena aplikacija tražilice Bing koja nudi daleko više od samog pretraživanja

Bing je poznata Microsoftova tražilica koja se s gotovo devet posto tržišnog udjela smješta na drugo mjesto ljestvice najzastupljenijih tražilica. Nudi i službenu aplikaciju za pametne telefone koja se zapravo pozicionira kao web preglednik s mnoštvom proširenih mogućnosti…

Matija Gračanin srijeda, 10. kolovoza 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Microsoft Bing
Namjena Službena aplikacija Microsoftove tražilice
Android Play Store 
iOS App Store
Cijena Besplatan

Uopće je neupitno da područjem pretraživanja internetskih bespuća i dalje vodi Google s 83,84 posto globalne zastupljenosti, no drugu poziciju prilično čvrsto drži Bing s udjelom od 8,88 posto. Ukratko, većina će i dalje posegnuti za Googleom kada nešto žele pronaći, dok je većini alternative i dalje Bing.

Za one koji to još ne znaju, Bing ima i službenu aplikaciju za pametne telefona koju je zapravo najbolje usporediti s web preglednikom koji nudi sijaset dodatnih mogućnosti koje su, dobrim dijelom, zapravo značajke kojima raspolaže sama tražilica.

Polazni zaslon Binga uvijek krasi lijepa pozadinska slika, podatak o trenutačnoj temperaturi (ovisno o lokaciju) dok se na vrhu smjestilo polje za pretraživanje, a na dnu alatna traka s nekoliko gumbića te odmah iznad nanizane ikone za proširene značajke.

Među njima se nalazi vremenska prognoza, dodatak za pomoć rješavanja matematičkih zadataka, pretvarač mjernih jedinica, vijesti, alat za prevođenje i drugo. Pregledu svih dostupnih dodataka može se doći tako da se klikne na ikonu Apps na donjoj alatnoj traci, a zgodno je spomenuti da Bing podržava i tabove.

Pretraživati je moguće glasovno, ali i tako da se iskoristi kamera ugrađena u pametni telefon, a onda se samo nastavi surfati unutar samoga Binga premda se poveznice i sadržaj može otvarati i u drugim web preglednicima ako se to želi. Dakako, tu je i čitav niz drugih mogućnosti, no najbolje je da ih se otkriva samostalno.

Osim toga, oni koji su se pridružili programu Microsoft Rewards koji je odnedavno dostupan i na našim prostorima, a putem kojega se skupljaju bodovi vrijednosti upravo korištenjem Binga, svakako će htjeti na svojem pametnom telefonu imati upravo ovu aplikaciju.

📢 Besplatna dostava

LOGITECH G502

Stigli su novi članovi legendarne G502 obitelji!

699kn 92,77 € Kupi

📢 Za odvažne!

ROG gaming laptopi

Serija laptopa za najbolji gaming doživljaj. Pretvara svaku igru u realistično iskustvo.

11999 kn 1.592,54 € Kupi


JBL Stage akcija!

JBL

Pronađi JBL Stage seriju zvučnika po sniženim cijenama.

Kupi

EQ subwoofer

MONITOR AUDIO MRW-10

10" MMP II zvučnik, 100W RMS, klasa D pojačala, DSP obrada, 50 – 120 Hz, tri unaprijed postavljene postavke načina EQ.

3.689 kn 489,61 € Kupi

HEOS soundbar

DENON HOME SB550

Iskustvo kućnog kina, jednostavan industrijski dizajn, Wi-Fi, bluetooth, 3D zvuk uz Dolby Atmos i DTS:X.

3.899 kn 517,49 € Kupi