Microsoft Math - specijalist za rješavanje matematičkih problema

Iza ove aplikacije koja omogućava rješavanje raznih matematičkih problema bilo tako da se taj zadatak ručno unese ili ga se slika kamerom ugrađenom u pametni telefon stoji Microsoft, no za razliku od nekih drugih sličnih aplikacija, nudi i hrpicu dodatnog sadržaja i mogućnosti…

Matija Gračanin srijeda, 4. studenog 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Microsoft Math 
Namjena Aplikacija za učenje matematike
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Aplikacije koje su u stanju riješiti čitav niz raznovrsnih matematički problema danas više nisu neuobičajene, a jedna od popularnijih je Photomath, poznata domaća aplikacija. No i Microsoft ima svojeg konja za utrku u ovome segmentu, a osim što omogućava da se matematički zadaci u aplikaciju unesu crtanjem po zaslonu ili slikanjem problema ugrađenom kamerom, nudi i neke druge mogućnosti.

Microsoft Math koristi umjetnu inteligenciju kako bi prepoznala o kojem je matematičkom problemu riječ, a dobro se snalazi se elementarnom matematikom, algebrom, statistikom, trigonometrijom i drugime. To, ukratko, znači da su mu dobro poznata područja kao što su kompleksni brojevi, matrice, razlomci, jednadžbe, polinomi, derivacije i integrali te štošta drugo.

Osim što će ponuditi konačno rješenje unesenog zadatka, prikazat će i korake kako se do rješenja dolazi što mu daje na edukativnoj vrijednosti, a tu su i druge korisne stvarčice kao što je mogućnost crtanja grafova, ugrađeni znanstveni kalkulator, pretraživanje Interneta za sličnim zadacima onom koji mu je dan na rješavanje pri čemu se mogu naći i video lekcije, a posebno je zgodno i to što se matematika može i vježbati uz pomoć dnevnih kvizova.

Drugim riječima, ova aplikacija ne samo da će pomoći pri pisanju domaće zadaće, nego će pomoći i da se brojni matematički problemi lakše savladaju te se ovlada matematičkim konceptima i teorijom i to posve besplatno.